Janne Puhakka avautui kaapista tulemisestaan MTV Uutisille vuonna 2022: "Tietynlainen helpotus"

Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka on kuollut henkirikoksen uhrina 13. lokakuuta. Puhakka kertoi MTV Uutisille helmikuussa 2022, millaista oli tulla kaapista homoseksuaalina peliuran jälkeen. 

Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka on kuollut henkirikoksen uhrina. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lehden tietojen mukaan Puhakan puolison epäillään ampuneen Puhakan hengiltä sunnuntai-iltana.

Puhakka kertoi ensimmäisen kerran homoseksuaalisuudestaan vuonna 2019 Helsingin Sanomissa.

– Tietynlainen helpotus. Pallottelin, haluanko lähteä julkisuuteen näiden asioiden kanssa, mutta tiedostin, että pystyn sillä asialla joitakin ihmisiä auttamaan. Jälkikäteen ajateltuna oli oikea ratkaisu, Puhakka kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa helmikuussa 2022. 

Puhakka oli ensimmäinen suomalainen liigatason kiekkoilija, joka kertoi avoimesti homoudestaan. Tosin hän oli kaapista tullessaan jo lopettanut uransa. 

Ex-jääkiekkoilija sai viestejä ulostulostaan edelleen vielä vuonna 2022 ollessaan Viiden jälkeen -haastattelussa. Isoimman vaikutuksen tekivät viestit, jotka hän sai heti Hesarin jutun jälkeen. 

– Jotkut nuoret laittoivat viestiä, että ovat puhuneet äitinsä tai kaverinsa kanssa. Sellaiset viestit ovat koskettavia ja koskettavat edelleen, Puhakka kertoi tuolloin. 

Puhakan norjalainen miesystävä kävi usein katsomassa Puhakan jääkiekkopelejä. Puhakan Ulos kopista -kirjassa (Johnny Kniga, 2022) kerrotaan, että miesystävän ollessa katsomassa pelejä Puhakan siskon kanssa, päätettiin etukäteen, mitä utelijoille vastataan. 

– En halunnut itsestäni mitään huhuja lähtevän liikkeelle, niin sanoin siskolleni, että jos tulee jotakin kyselyitä, niin sano vaikka näin. Se on sitä epävarmuutta, mitä nuorella Jannella silloin oli. Ei halunnut, että tuollainen asia tulee julki. En toivo sellaista kellekään, kenellä on puoliso vierellä, että juttua joutuu salaamaan. Se on myös toiselle osapuolelle erittäin raskasta, Puhakka kertoi helmikuussa 2022. 

Puhakka asui avoliitossa häntä 37 vuotta vanhemman norjalaislääkärin kanssa. Miehet ovat seurustelleet yli kymmenen vuoden ajan. Ilta-Sanomien tietojen mukaan miehen epäillään ampuneen Puhakan.

Ulos kopista -kirja kertoo siitä, minkälaista hänen oli tulla ulos kaapista ja olla homoseksuaali suomalaisessa kiekkoyhteisössä. 

Puhakka on ollut voittamassa jääkiekon MM-pronssia alle 18-vuotiaiden kanssa. 

Hän on mukana tällä hetkellä tv:ssä pyörivässä Petolliset-ohjelmassa. 

Lue myös:

    Uusimmat