Syntymäpäivästä tuli Peter Nygårdin tuomiopäivä

Suomalaiskanadalainen muotimoguli kuulee pian tuomionsa pituuden.

Suomalaiskanadalaisen muotisuunnittelija Peter Nygårdin, 82, odotetaan saapuvan tänään tuomion kuulemiseen Torontossa sijaitsevassa oikeudessa.

Käsittelylle on varattu aikaa kaksi päivää, jonka aikana on tarkoitus kuulla myös Nygårdin tuomion pituus.

Nygård tuomittiin jo viime syksynä neljään seksuaalirikoksia käsittelevänä syytekohtaan, jotka ajoittuivat 1980-luvulta 2000-luvulle saakka. 

Tuomion lukemista on lykätty viime kuukausina useaan otteeseen. Lykkääntymistä ovat aiheuttaneet Nygård asianajajien irtisanoutuminen sekä syytetyn terveyssyihin vetoaminen.

Nygård on itse pyytänyt osallistumista oikeudenkäyntiin etäyhteydellä. Hän on itse kertonut, että oikeudenkäyntiin osallistuminen olisi hänelle henkilökohtaisesti vaarallista, kertoo Toronto Sun

Nygårdin on kerrottu kärsivän monista terveysongelmista. Toronto Sunin mukaan Nygård käyttää nykyisin pyörätuolia ja viettää jopa 22 tuntia päivästään vuoteessa.

Tilaisuuden on tarkoitus alkaa keskiviikkona kello 17 Suomen aikaa. Tuomion antamisen tarkka aikataulu ei ole tiedossa.

24. heinäkuuta on samalla hänen syntymäpäivänsä.

Houkutteli suomalaisnaisia vieraakseen

Helsingissä syntynyt Peter (Pekka) Nygård nousi jo nuorena muotialan huipulle, ja eli vuosikymmeniä ulospäin loistokasta jetset-elämää. Syytösten tultua ilmi Nygårdin vuosia rakentunut naisten muotiin keskittynyt vaateimperiumi kuitenkin mureni. 

Nygårdin uhrien tarkka määrä ei ole tiedossa. Monet ovat kuitenkin arvioineet vyyhtiä jopa yhdeksi lähihistorian suurimmista seksuaalirikoskokonaisuuksista.

Vuonna 2021 nostetun ryhmäkanteen mukaan varsin vaikutusvaltaisessa asemassa ollut mies oli valikoinut uhrikseen heikossa asemassa olleita nuoria naisia ja tyttöjä. Helsingin Sanomien mukaan joukkokanteeseen on liittynyt myös yksi suomalaisnainen. Hän kertoi joutuneensa Nygårdin raiskaamaksi alaikäisenä vuonna 1987, kun liikemies oli vierailulla Helsingissä.

MTV Uutiset haastatteli vuonna 2021 useita suomalaisnaisia, jotka kertoivat 1990- ja 2000-luvulla tavanneensa Nygårdin ja matkanneen hänen vieraakseen muun muassa Kanadaan, Yhdysvaltoihin ja Bahamalle, jossa hän omisti Nygård Cayksi nimetyn lomakeskuksen. Naiset tulivat takaisin Suomeen ahdistavien kokemusten kanssa.

Nygård on itse kiistänyt osallisuutensa seksuaalirikoksiin.

Päivitys 24.7.2024 kello 16.20: Juttuun täsmennetty, että tuomion antamisen tarkasta aikataulusta ei ole toistaiseksi selvyyttä.

Lue myös:

    Uusimmat