Tallipomo tunnusti kiusallisen totuuden Thierry Neuvillestä – yksi keskustelu käynnisti valtavan muutoksen

Thierry Neuville maksimipistepottiin Montessa – Hyundai-tähti hehkutti täydellistä suoritusta 2:30
Thierry Neuville maksimipistepottiin Montessa – Hyundai-tähti hehkutti täydellistä suoritusta.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul avasi Thierry Neuvillen loistoesityksen taustoja Monte Carlon MM-rallin jälkeen. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Keski-Euroopan MM-ralli 17.–20.10.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Neuville tarjoili viikonloppuna hyvin todennäköisesti jopa uransa parhaan suorituksen, kun hän kahmi Monte Carlosta täyden 30 pisteen potin lyödessään Toyotan yhdeksänkertaisen Monte-voittajan Sébastien Ogierin 16,1 sekunnilla. 

Tallipomo Abiteboulin mielestä Neuville lähetti voitollaan kilpaveljille viestin siitä, että hän on kivunnut uudelle tasolle kuljettajana. 

– En ollut täällä (aiemmin), joten niitä aikoja minun on vaikea kommentoida, mutta jos puhutaan viime kaudesta, hän voitti kahdesti ja sai muitakin mahdollisuuksia ykkössijoihin. On totta, että kun hän pääsi lähelle voittomahdollisuutta, jotain tapahtui, Abiteboul kommentoi motorsport.com-sivustolle

Abiteboulin kommentit ovat rohkeita, sillä MM-sarjassa toiseksi peräti viisi kertaa sijoittunut Neuville on virheherkän kuljettajan ja "ikuisen kakkosen" maineessa. Viime kaudellakin hän keskeytti kahdesti kärkipaikalta ja kerran toiselta sijalta. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

– Keskustelimme tästä. Se oli mielenkiintoinen läpikäynti viime vuonna. Haluan uskoa, että tällaiset hetket ovat tärkeitä kuljettajan elämässä. Näiden asioiden läpikäyminen ei ole helppoa, mutta teimme sen. 

Abiteboul arvelee viikonlopun esityksen olleen seurausta myös siitä, että Neuville on vahvempi ihminen, kuljettaja ja kilpailija.  

– Itselleni tämä on ollut selvää siitä lähtien, kun liityin talliin. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Thierry Neuville ykkönen maksimipistein intensiivisessä rallitaistossa – "Valtava suoritus koko tallilta" 1:16
Thierry Neuville ykkönen maksimipistein intensiivisessä rallitaistossa – "Valtava suoritus koko tallilta."

Abiteboul korostaa, ettei kyseessä ole mikään taikaluoti, vaan yhdistelmä eri asioita. 

– Hän on puhunut siitä, miten hyvin auto istuu hänelle. Luulen, että hän osuu tuossa naulan kantaan. Kun hän on yhtä auton kanssa, hän pystyy ajamaan todella kovaa ilman läheltä piti -tilanteita. Hän näkee tuolloin auton suorituskyvyn rajat. 

– Uskon, että hän pysyi rajojen sisällä joka hetki läpi rallin. Se kertoo, kuinka hyvän auton olemme rakentaneet hänen kanssaan ja hänen käyttöönsä, Abiteboul summasi. 

MM-sarja jatkuu Ruotsin lumirallilla helmikuun puolivälissä. 

Tähän sulaa Neuvillen johto! Hyundai-tähti sortuu ajovirheeseen 0:52
Yhden virheen Thierry Neuville teki Montessa: Belgialainen lipsautti ulos 4. erikoiskokeella perjantaina ja menetti reilut kymmenen sekuntia. 

Lue myös:

    Uusimmat