Tämä virhe voi tulla autoilijalle todella kalliiksi – tarkista huoltoväli!

Automaattivaihteiset autot ovat yhä suositumpia, kertoo Öljypiste tiedotteessaan. Monille autoilijoille tulee kuitenkin yllätyksenä automaattivaihteisten autojen öljynvaihdon huoltoväli.

Öljypisteen asiakkailleen teettämässä gallupissa selvisi automaattivaihteiston olevan nyt selkeä trendi autoa valitessa. 

Gallupin perusteella jopa 83 prosenttia valitsisi seuraavaan autoonsa automaattivaihteiston.

Vaihteistovalintaa selittää muun muassa autokannan sähköistyminen. Täyssähköautoissa ja hybrideissä on aina automaattivaihteet. Myös automaattivaihteiston helppokäyttöisyys ja ajomukavuus puhuttelevat kuluttajia. 

"Monet autoilijat eivät tiedä..."

Öljypisteeltä muistutetaan tiedotteessa, että myös automaattivaihteisia autoja kannattaa huoltaa öljynvaihdon osalta. 

Asiakaspalvelupäällikkö Lasse Avovaaran mukaan säännöllinen öljynvaihto voi pelastaa automaattivaihteiston yleisimmiltä ongelmilta kuten nykimiseltä, luistamiselta ja tehon menetyksiltä. 

– Monet autoilijat eivät tiedä, että huoltoväli voi olla niinkin lyhyt kuin 60 000 kilometriä. Huoltovälin noudattaminen voi ehkäistä kalliit korjaukset ja pidentää vaihteiston käyttöikää.

Autokorjaamo Biltecin mukaan automaattivaihteiston öljynvaihtoväli ilmoitetaan auton ohjekirjassa. 

Mikäli huolto-ohjelmaan vaihtoväliä ei ole merkitty, hyvä vaihtoväli on noin 60 000–100 000 kilometriä.

Öljypisteen Avovaara korostaa, että huollon laiminlyönti voi johtaa vakaviin vaihteistovaurioihin, jotka voivat tulla autoilijalle huomattavan kalliiksi.

Automaattivaihteistotyyppejä on useita erilaisia ja huoltoväli riippuu vaihteistotyypistä.  

Lue myös:

    Uusimmat