Täytyykö naapurin "heippalappua" totella? Ota tämä huomioon pesutuvassa

Kerrostalonaapureiden kommunikaatio saattaa toisinaan tapahtua heippalapuin. Esimerkiksi lappuun rustattuja siivousohjeita ei tarvitse totella – välttämättä.

Kerrostalon pesutupaa tai ilmoitustaulua saattavat kansoittaa niin sanotut heippalaput, joissa naapurit antavat toisilleen ohjeita.

– Sanotaan niin, että jos näissä lapuissa on positiivisia asioita, se varmaan voi olla hedelmällistä, mutta negatiivisten asioiden viestiminen heippalappujen kautta voi usein kärjistää asioita turhaan, Kiinteistöliiton lakiasiantuntija Tapio Haltia sanoo.

Jossakin tapauksessa lappu toki voi toimia, mutta Haltia pitäisi parempana tapana viestiä asiat suoraan yhtiön kautta, tai naapurin kanssa kasvotusten.

– Vaikkapa pesutuvan käyttöön liittyvät asiat kannattaa viestiä yhtiön kautta.

Yhtiön sääntöjä on toteltava: "Muut ohjeethan ovat jonkun yksittäisiä näkemyksiä"

Se, että pesutupaan ilmaantuu kauniilla käsialalla kirjoitettuja siivousohjeita, ei tarkoita, että lappua tarvitsisi noudattaa. Tärkeintä on noudattaa yhtiön sääntöjä.

– Yhtiön antamat ohjeet ovat tietysti ne, jotka määrittävät toimintaa. Muut ohjeethan ovat jonkun yksittäisiä näkemyksiä, Haltia sanoo.

– Usein lapuissa sinänsä saattaa olla muistutuksia yhtiön ohjeista, jolloin ne toki ovat siltä osin valideja. Mutta yhtiön kautta kannattaa määrittää toimintatavat ja säännöt sille, miten yhteisissä tiloissa toimitaan.

Katso myös: Pesetkö vaatteesi oikein? Tätä pyykinpesumerkinnät tarkoittavat!

Pesetkö vaatteesi oikein? Tätä pesulapun symbolit oikeasti tarkoittavat 1:40
Vaatteen pesua ja kuivausta kuvaavien symbolien tarkoitus on kertoa, miten vaate voidaan pestä ja kuivata.

Lue myös:

    Uusimmat