Tehy ja SuPer ilmoittavat tiistaina työtaistelutoimistaan

LK 221024 Tehyn Millariikka Rytkönen haastateltavana työministeri Arto Satosen Suomen työmarkkinamallin kehittämistä käsittelevän tilaisuuden jälkeen Helsingissä 16. tammikuuta 2024.
Tehyn Millariikka Rytkönen haastateltavana työministeri Arto Satosen Suomen työmarkkinamallin kehittämistä käsittelevän tilaisuuden jälkeen Helsingissä 16. tammikuuta 2024. Kuvituskuva.Lehtikuva
Julkaistu 22.01.2024 13:49

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Tehy ja SuPer ilmoittavat huomenna tiistaina poliittisista työtaistelutoimistaan.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy kertoo huomenna tiistaina työtaistelutoimistaan. Tiedotteessa kerrotaan, että Tehyn valtuusto antoi järjestön hallitukselle ja puheenjohtajistolle valtuudet poliittisiin työtaistelutoimiin.

Suunnitellut tukitoimet liittyvät hallitusohjelman kirjauksiin, joiden Tehy katsoo uhkaavan jäsentensä oikeuksia ja asemaa. Tiedotteessa kerrotaan muun muassa, että lakivalmistelu merkitsisi hoitajille ikuista palkkakuoppaa.

– Valtuusto katsoi, että poliittisille tukitoimille on selvä tarve. Tilanteet saattavat muuttua nyt kuitenkin nopeasti ja sen vuoksi valtuusto arvioi, että yksityiskohtaisempaan valmisteluun ja päätöksiin tarvitaan tässä ajassa ketteryyttä, kertoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tiedotteessa.

Huomenna työtaisteluilmoitus myös SuPerilta

Myös Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer aikoo ilmoittaa tiistaina tulevista työtaistelutoimistaan, kertoo liitto tiedotteessaan.

SuPerin liittohallitus on antanut puheenjohtajalle valtuudet päättää tulevista työtaistelutoimista koskien hallitusohjelman työelämäheikennyksiä.

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola kertoo tiedotteessa, että moni hallitusohjelmaan sisältyvä heikennystavoite kohdistuisi voimakkaimmin naisvaltaisiin aloihin ja julkiselle sektorille. 

Paavolan mukaan toimet heikentävät sopimusvapautta, työelämän houkuttelevuutta sekä työntekijöiden toimeentuloa ja työhyvinvointia. Paavola katsoo, että jo valmiiksi kriisissä oleva hoitoala tulisi kärsimään hallituksen suunnitelmista. Hallitusohjelmassa oleva vientivetoinen malli polkisi Paavolan mukaan työntekijöiden oikeuksia.

Helmikuun alkuun on luvassa työtaisteluita. Aiemmin tänään korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava kertoi vastatoimistaan Orpon hallituksen työelämäkaavailuille.

Lue myös: Suomen Yrittäjät: Helmikuun alun työtaistelut alleviivaavat, miksi niitä on hillittävä

Lue myös: Suomen lentoliikenne pysähtyy lähes kaikilla kentillä – "Historiallinen työtaistelutoimi"

Tuoreimmat aiheesta

Työtaistelut