Uusia älypuhelimia julkistetaan jatkuvasti, päivittäin, useiden kymmenien eri valmistajien toimesta. Uutuusjulkistuksia sekoittavat tänä päivänä kuitenkin usein myös saman puhelimen julkistaminen useampaan otteeseen, eri nimillä eri markkina-alueille.
Nykyisenä globaalina aikana, jona uutiset esimerkiksi julkistuksesta Kiinassa tai missä tahansa muussa maassa leviävät välittömästi eri medioissa ja julkaisuissa ympäri maailman, käytäntö tekee eri mallien suhteista ja uutuusarvosta välillä vaikeita ymmärtää.
Esimerkiksi juuri nyt on uutisoitu uudesta Huawein sisarbrändin Honorin Honor 6C Pro -puhelinmallista, jonka julkistus tapahtui Venäjällä. Kyse ei kuitenkaan ole enää varsinaisesta uutuudesta, sillä sama puhelin julkistettiin jo aiemmin reilu kuukausi sitten Kiinassa Honor V9 Play -nimisenä.
Sama kaava toistuu vaikkapa näillä näkymin maanantaina Huawei Mate 10 Litenä Euroopan markkinoille julkistettavan puhelimen kanssa. Se näki ensimmäisen kerran päivänvalon kiinassa Huawei Maimang 6 -nimellä, mutta on sittemmin ehditty julkistaa eri markkinoilla jo myös niin Huawei Nova 2i:nä kuin myös Honor 9i:nä.
Samoin esimerkiksi Suomessa myytävä Honor 8 Lite tunnetaan muilla markkinoilla myös Huawei P8 Lite 2017:nä tai Huawei P9 Lite 2017:nä.
Ja listaa voisi jatkaa vielä useammilla muilla esimerkeillä Huaweinkin mallistosta.
Huawein viime aikoina yleistynyt käytäntö on antaa samalle edullisemman hintaluokan puhelimelle eri markkinoilla eri nimi, joka heijastelee kyseisessä maassa suositun kalliimman puhelinmallin hehkua myös edullisempaan vaihtoehtoon. Suomessa Honor on brändinä poikkeuksellisen suosittu, joten ei yllätä että Honor 8 Lite on täällä juuri Honor 8 Lite eikä jotain muuta.
Aivan yksin ei Huawei sekavan käytäntönsä kanssa ole, sillä esimerkiksi Samsung esitteli hiljattain Kiinassa Galaxy C8:n ja muualla Aasiassa jo hieman aiemmin Galaxy J7+:n. Kyseessä on sama, Samsungin historian toinen, kaksoiskamerapuhelin.