Toimittajan kysymys mursi olympiamitalistin kyyneliin – "En ole koskaan nähnyt hänen itkevän"

Uransa päättänyt ja paluun tehnyt Iso-Britannian Tom Daley voitti Noah Williamsin kanssa olympiahopeaa Pariisin kisojen kymmenen metrin kerroshypyissä. Kilpailun jälkeen nähtiin tunteikas hetki, kun Williams murtui kyyneliin toimittajan kysyttyä tämän edesmenneestä valmentajasta.

Kokenut Daley, 30, otti nyt jo viidennen olympiamitalinsa, 24-vuotiaalle Williamsille tämä oli hänen uransa ensimmäinen mitali olympiatasolla. Daley oli jo lopettanut uransa Tokion kisoissa, mutta teki paluun kaksi vuotta sitten ja alkoi panostamaan Pariisiin. Päätöksen taustalla olivat hänen lapsensa.

Paikalla katsomossa oli myös Daleyn mies Dustin Lance Black ja heidän kaksi lastaan, joiden paidoissa luki, että "tuolla on isäni". Kilpailu oli monella tapaa tunteikas. BBC kysyi Williamsilta kilpailun jälkeen hänen valmentajastaan Dave Jenkinsistä, joka kuoli Tokion olympiakisojen jälkeen.

– En halua puhua paljon, alan itkeä. Olen iloinen. Hän olisi ollut todella ylpeä, Williams sanoi Daleyn tukemana.

Williams kertoi, että hän oli ottanut tatuoinnin, joka osoittaa kunniaa Jenkinsille ja pyyhki tämän jälkeen kyyneleensä ja pyysi Daleyta vuorostaan vastaamaan kysymyksiin. 

– En ole koskaan nähnyt Noahin itkevän. Tiedän, millainen merkitys tämä on hänelle ja kuinka tärkeä rooli Davella (Jenkins) on ollut hänen uimahyppyuralleen. Tiedän kuitenkin, että Dave ja isäni olisivat olleet todella ylpeitä tästä suorituksesta, isänsä 17-vuotiaana menettänyt Daley totesi.

Williams kertoi tarkemmin lehdistötilaisuudessa Jenkinsin merkityksestä.

– Dave oli kiltein ihminen, jonka olen koskaan tavannut. Hän auttoi minut ensimmäisiin olympialaisiini. Olin vain kilpaillut kaksissa kansainvälisissä kisoissa ennen sitä. Ilman häntä en olisi täällä. Siitä on muutama vuosi aikaa ja minulla on ollut muita valmentajia sen jälkeen, mutta hän opetti minulle, että uimahypyt ei ole maailman tärkein asia ja sai vietyä painetta pois. Se auttoi minua todella paljon, kun olin vielä teini-ikäinen, Williams sanoi.
 

 

Lue myös:

    Uusimmat