Toyotan tähtikuskille povataan hurjaa urasiirtoa – "Siellä on valtava kiitollisuudenvelka"

MM-rallin kauden 2025 tallipaikat M-Sportilla: Asiantuntija povaa tähtinimen siirtoa 2:57
MM-rallin kauden 2025 tallipaikat M-Sportilla: Asiantuntija povaa tähtinimen siirtoa.

MTV Urheilun asiantuntijat Riku Tahko ja Jari Ketomaa ovat kertoneet näkemyksensä rallin MM-sarjan kauden 2025 kuljettajapaikoista. Tahko uskoo Toyota-tähti Elfyn Evansin palaavan tämän kauden päätteeksi kotiin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

M-Sport tarjosi Evansille tämän ensimmäisen MM-rallin pääluokan kalustolla vuonna 2013 Sardiniassa, ja seuraavalla kaudella Evans nousi jo Mikko Hirvosen rinnalle M-Sportin toiseksi koko kauden kuljettajaksi.

Evans saavutti Malcolm Wilsonin johtamassa tiimissä uransa avausvoiton kotimaisemissaan Walesissa lokakuussa 2017 ja ajoi tämän lisäksi kahdeksan muutakin palkintokorokesijoitusta ennen kuin siirtyi Toyotalle kauden 2019 päätteeksi.

Kahdella ensimmäisellä Toyota-kaudellaan Evans taisteli viimeiseen osakilpailuun asti maailmanmestaruudesta tallikaveri Sébastien Ogieria vastaan, mutta vuonna 2022 alkaneella hybridiaikakaudella on ollut huomattavasti vaikeampaa.

Kuluva kausi on mennyt jo pahasti penkin alle.

– Olen sanonut varmaan kolme viime vuotta, että Evans palaa vielä kotiin, Tahko ennakoi.

Kahdeksan MM-rallia urallaan voittaneen Evansin, 34, tasoisen kuljettajan siirtyminen MM-sarjaa viime vuodet hallinneesta mahtitallista huomattavasti pienempien resurssien M-Sportille olisi toteutuessaan kovan luokan paukku.

– Siellä on valtava kiitollisuudenvelka M-Sportille uran nostamisesta ja sen pelastamisesta. Evans ei ikävä kyllä saa jatkosopimusta Toyotan kanssa ja palaa kotiin. Ford, Englanti, Red Bull, Elfyn Evans ja Malcolm Wilson. Siinä on se paketti, jolla palataan kotiin. 

Miksi Elfyn Evans ei missään tapauksessa kelpaa Jari Ketomaan M-Sport-kokoonpanoon? Muun muassa tämä selviää jutun pääkuvana olevalta videolta. Alla puolestaan asiantuntijoiden arviot Toyotan ja Hyundain ensi kauden kuskipaikoista. 

MM-rallin kauden 2025 tallipaikat Toyotalla: Asiantuntija räjäyttää huipputallin kuskipakan 3:37
MM-rallin kauden 2025 tallipaikat Toyotalla: Asiantuntija räjäyttää huipputallin kuskipakan

MM-rallin kauden 2025 tallipaikat Hyundailla: Esapekka Lappia uhkaa leikkuri 2:50
MM-rallin kauden 2025 tallipaikat Hyundailla: Esapekka Lappia uhkaa leikkuri

Lue myös:

    Uusimmat