Trump: "Sisäiset viholliset on helppo hoitaa armeijalla"

Republikaanipuolueen presidenttiehdokas ja Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on jälleen kuohuttanut lausunnoilla, joiden tulkitaan viittaavan poliittisten vihollisten nujertamiseen voimatoimin.

Asiasta uutisoi muun muassa The Guardian

Fox’s Sunday Morning Futures -ohjelmassa puhunut Trump toteaa, että ulkomaisten voimien sijaan hän pitää suurempana ongelmana Yhdysvalloille sen sisäpuolelta tulevia vihollisia. 

Hän kuvailee tällaisiksi pahoja, sairaita, radikaalivasemmistolaisia ja mielenvikaisia ihmisiä. Hän antoi vastauksen häneltä kysyttäessä, odottaako hän äänestyspäivästä tulevan rauhallinen.

Lausunnossaan hän toteaa, että tällaiset viholliset voi helposti hoitaa tarvittaessa kansalliskaartin tai jopa armeijan voimin.

– Luulen, että suurempi ongelma ovat ihmiset sisäpuolelta. Meillä on joitakin erittäin pahoja ihmisiä. Meillä on sairaita ihmisiä, radikaaleja vasemmistolaisia, hulluja. Se olisi hyvin helposti hoidettavissa, tarvittaessa kansalliskaartin avulla, tai jos todella on tarpeen, armeijan avulla, koska he eivät voi antaa sen tapahtua, hän sanoo haastattelussa.

Trumpin kommenttia on demokraattien piirissä tulkittu niin, että hän antaisi ymmärtää nujertavansa poliittiset vastustajansa tarvittaessa armeijan voimatoimin, jos pääsee valtaan. Tämän pelätään viittaavaan autoritaariseen vallankäyttöön.

Yhdysvalloissa muistetaan yhä Capitolin valtaus Trumpin hävittyä edelliset presidentinvaalit, mikä on omiaan lisäämään levottomuutta vaalipäivän lähestyessä.

Lue myös:

    Uusimmat