Trumpin ehdokkuus saa tänään kruununsa – MTV Uutisten kirjeenvaihtajan mukaan Bidenin lähtölaskenta voi olla jo alkanut

Donald Trump pitää tänään ensimmäisen julkisen puheensa salamurhayrityksen jälkeen republikaanien puoluekokouksessa Wisconsinin osavaltion Milwaukeessa. Trump myös hyväksyy virallisesti puolueensa presidenttiehdokkuuden.

Näillä näkymin Trump puhuu puoluekokouksessa Suomen aikaa noin viideltä aamuyöllä. Osuudelle on varattu puolitoista tuntia.

Trumpin kerrotaan uudistaneen puheensa ampumistapauksen jälkeen ja nyt hänen kerrotaan korostavan enemmän yhtenäisyyttä.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen luonnehtii puhetta tärkeäksi.

– Ensimmäinen kerta, kun Trump puhuu ampumisen jälkeen. 

– Kampanjasta kerrottiin tänään, että ampuminen muutti Trumpia niin, että hän on kirjoittanut uuden puheen ja hioo sitä kuulemma parhaillaan.

Karppinen kertoo, että Trumpin puheen on määrä olla hyvin henkilökohtainen ja toivoa antava.

– Siinä korostetaan myös yhtenäisyyttä ja puhetta tulee kuulemaan puoluekokousyleisön lisäksi ainakin vaimo. Huhut kertovat, että Elon Musk tulisi paikalle.

Entä miten käy Bidenin?

Karppinen uskoo, että vaikka toivo ja yhtenäisyys olisivatkin puheen keskiössä, luvassa on myös kritiikkiä istuvalle presidentille Joe Bidenille ja demokraateille.

Paine Joe Bidenin ehdokkuudesta luopumiseen on saanut jälleen uusia kierroksia. Tänään uutisoitiin entisen presidentin Barack Obaman epäilevän Bidenin voittomahdollisuuksia. Biden toimi Obaman presidenttikausien aikana varaprasidenttinä.

– Osa demokraateista, joiden kanssa olen jutellut, arvioivat, että tästä lähtölaskenta voi alkaa. Sen verran voimakas hahmo ja poliitikko on Obama.

Kirjeenvaihtaja Karppinen muistuttaa kuitenkin, että päätös on viime kädessä Bidenin.

– Lähipäivät näyttävät, mihin suuntaan hän kallistuu.

Lue myös:

    Uusimmat