Turkulaisen vesiyhtiön johtaja MTV Uutisille: Energiayhtiöön murtauduttu

Varsinais-Suomessa on murtauduttu energiayhtiöön. Aiheesta kirjoitti ensimmäisenä Turun Sanomat.

Turun Seudun Vesi Oy:n toimitusjohtaja Aki Artimo kertoo MTV Uutisille kuulleensa tapauksesta viime viikolla. 

– Kyseessä ei ole meidän yhtiömme kohde. Olemme olleet osana verkostoitumista yhteyksissä muiden vesihuolto- ja energia-alan toimijoiden kanssa, missä asia on tullut tietoon. Artimo kertoo, että hänellä ei ole tarkkaa tietoa, kuinka vakavasta asiasta on kyse, Artimo kommentoi MTV Uutisille.

Artimo kertoo MTV Uutisille , että tilanne ei vaikuta Turun Seudun Vesi Oy:n toimintaan eikä yhtiötä uhkaa energianpuute. Hän kertoo, että eri yhtiöt pitävät toisensa keskenään tietoisina tapahtumista. 

Artimo ei kerro tarkemmin mihin kohteeseen tai kohteisiin on murtauduttu. Hän toteaa, että tekijästä ei ole tietoa, mutta pohtii, että kyse saattaa mahdollisesti olla jatkoa kriittisen infran kohteiden häirinnälle, joista on viimeaikoina uutisoitu.

"Tieto murrosta ei tullut yllätyksenä"

Artimon mukaan tieto energiakohteeseen murtautumisesta ei tullut yllätyksenä.

– Nämä ovat asioita, joista on yhtiöiden sisällä puhuttu ja varauduttu jo pidempään. Tällainen on ollut odotettavissa.

Artimon mukaan Turun Seudun Vesi Oy:llä on olemassa varavoimajärjestelyt omiin kriittisiin kohteisiin. Hän toteaa, että ihmisten ei ole syytä hermostua tilanteesta.

– Viranomaiset tutkivat asiaa ja tilannetta seurataan. Ei ole syytä hermostua. Väittäisin, että Suomessa järjestelmät ovat hyvin turvallisia nykypäivänä ja asioihin on varauduttu.

Lue myös:

    Uusimmat