Tutkimus: Työpaikoilla napostelu turmelee ruokavalion – ”Ihmiset eivät edes tajua, kuinka paljon kilokaloreita saavat”
Vertaisarviointia odottava yhdysvaltalaistutkimus viittaa siihen, että ihmisillä on tapana syödä töissään paljon ”tyhjiä kaloreita”.
Yllä olevalla videolla on listattu riippuvuutta aiheuttavia ruokia.
Alustavat tulokset 5222 yhdysvaltalaisesta työntekijästä kerätyistä tiedoista viittaavat siihen, että työpaikoilla syödään runsaasti suolaa, lisättyä sokeria, kovia rasvoja ja pitkälle jalostettua viljaa sisältäviä tuotteita.
Yhdysvaltain sairauksien valvonnasta ja ehkäisystä vastaava viranomainen, Centers for Disease Control and Prevention, analysoi tutkimuksessa ihmisten ruokaostoksista kerättyä dataa viikon ajalta. Datan tarjosi Yhdysvaltain maatalousministeriö.
Boston Globe -lehden haastattelema, tutkimusta tehnyt Stephen Onufrak katsoo, että tämä tieto tarjosi totuudenmukaisen tilannekatsauksen tyypillisestä viikosta.
Työpaikalla syötiin epäterveellisesti
Datan pohjalta tutkijat tarkastelivat, millaisia ruokia ja juomia työntekijät ostavat välipala-automaateista ja kahviloista, ja mitä heille tarjotaan työpaikan tapahtumissa, kuten kokouksissa tai muissa tapaamisissa.
Liki neljännes tutkituista 5222 työntekijästä osti tai sai ruokaa työpaikaltaan viikon aikana. Ruoka oli tyypillisesti prosessoitua ja sisälsi kovia rasvoja, lisättyjä sokereita tai molempia. Tavallisesti työpaikalla naposteltiin esimerkiksi pizzaa, limonadeja, keksejä, leivonnaisia ja karamelleja.
Keskimäärin tuosta ruoasta saatiin viikon aikana liki 1300 kilokaloria per henkilö.
Ilmaiset välipalat voivat näkyä vyötäröllä
Tutkijoiden mukaan työntekijät saivat yli 70 prosenttia kilokaloreista ilmaiseksi. Onufrakin mukaan ihmiset eivät kenties ymmärrä, miten odottamattomat välipalat vaikuttavat heidän ruokavalioonsa.
– Ihmiset eivät edes tajua, kuinka paljon kilokaloreita he saavat.
Tutkijat suosittelevat yrityksiä tarjoamaan työntekijöilleen aiempaa terveellisempiä vaihtoehtoja, kuten hedelmiä ja kokojyvätuotteita.
Tutkimustulokset esiteltiin vuotuisessa American Society for Nutrition -tapaamisessa.
Lähde: Boston Globe, ABC News, EurekAlert!
***
Uusimmat
-
22:50
Poliisilta useita kiinniottoja Tappara–Ilves-pelin jälkeen
-
22:47
AFP: Yhdysvallat jätti Libanonille aselepoehdotuksen
-
22:37
Ilves menettää hyökkääjänsä ulkomaille
-
22:34
Pikkuhuuhkajat-luotsi häkeltyi joukkueensa huimasta näytöksestä – "Voi hyvänen aika!"
-
22:31
IL: Asiakirjat paljastavat, että sisäministeri Rantasen pakolaiskiintiöpuheet eivät pidä paikkansa
-
22:29
Järjestyshäiriöitä jääkiekkopelin jälkeen Tampereella – useita ihmisiä otettu kiinni
-
22:23
Tommi Niemelä äimänä Tappara-pelin kohutilanteesta: "Meidän sääntökirjassamme ei sanota"
-
21:51
Raimo Helmiseltä kriittistä puhetta SaiPan ennätyspelin jälkeen – "Se söi meitä"
-
21:49
Liigaseuranta: SaiPa ennätysiskussa – Ilves tyrmäsi Tapparan
-
21:48
Raimo Helmisen SaiPa jysäytti seuraennätyksen – uusi sarjasijoitus täysin sensaatiomainen
-
21:37
Löylyt keskellä ydinkeskustaa – näin saunabaarin kiuas kuumeni Helsingissä
-
21:36
Shokkipäätös! Perinteikästä suurseuraa uhkaa karu kohtalo
-
21:24
Vaikuttaako täysikuu yöuneen? Asiantuntija: "Onhan se jo huomattava lyhenemä"
-
20:41
Putinin kaasu ei huomisesta alkaen virtaa Itävaltaan – sama voi olla pian edessä Slovakiassa
-
20:36
Uskomaton näytös! Pikkuhuuhkajat otti jättiharppauksen kohti EM-kisapaikkaa
-
20:23
Pelicans otti lukua – sitten lensi isäntien ykkössentteri pihalle
-
20:19
Onko tässä tuleva F1-tähti? Raefin, 4, ajotaidot hämmästyttävät
-
20:15
Jos mokaat pikkujouluissa, toimi näin
-
20:00
Kun Raimo Grönberg kertoi haluavansa jäädä pois Salkkareista, ehdotettiin Gunnar-hahmolle murheellista kohtaloa
-
19:50
Karu arvio Mike Tysonin ja Jake Paulin kohuottelusta – "Lähettävät lampaan teuraaksi"
-
Lataa lisää