Britanniassa on parhaillaan käynnissä parlamenttivaalit, jossa työväenpuolueelle povataan murskavoittoa.
Viimeisimpien ennusteiden mukaan työväenpuoluetta äänestää noin 40 prosenttia äänestäjistä, kun taas konservatiivipuoluetta noin 20 prosenttia.
Työväenpuolueen voitto tarkoittaisi konservatiivipuolueen 14 vuotta kestäneen valtakauden päättymistä. Myös britit tuntuvat kaipaavan muutosta uudelta hallitukselta.
Tänään 4. heinäkuuta pidettävissä parlamenttivaaleissa valitaan 650 uutta kansanedustajaa parlamentin alahuoneeseen.
MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Laura Pylvänäinen on tarkkaillut vaalipäivän etenemistä Lontoossa eräältä äänestyspaikalta, jossa äänestäminen on edennyt rauhallisissa merkeissä.
Myöskään mediassa ei Britanniassa vaalipäivänä saa enää puida politiikkaa tai kannatusmittauksia.
Pylvänäisen mukaan tällä hetkellä Britanniassa odotetaan vaalihuoneistojen sulkeutumista ja sitä, että ääntenlasku alkaa.
Lue myös: Kommentti: Britit kaipaavat tylsiä poliitikkoja
Starmerin puheet jäivät "varsin epämääräiseksi tai ympäripyöreiksi"
Pylvänäinen kertoo työväenpuolueen johtajan Keir Starmerin esiintyneen eilen pitämässään viimeisessä kampanjapuheessaan varsin itsevarmasti.
Hän arvioikin, että vaikka nykyinen pääministeri Rishi Sunak vannoi, ettei peliä ole vielä pelattu, on vallanvaihto lähellä.
– Eiköhän pääministerin virka-asunnolla Downing Street kymmenessä muuttolaatikot ole jo pakattu.
Vaikka työväenpuolueelle povataan nyt selkeää vaalivoittoa, ei mistään ennennäkemättömästä voida siltikään puhua.
Pylvänäinen muistuttaa, että nyt käsillä olevassa asetelmassa ollaan kaukana parinkymmenen vuoden takaisesta, jolloin puolueen ehtinen puheenjohtaja ja pääministeri Tony Blair johdatti puolueen voittoon.
Mahdollisen uuden pääministerin Starmerin tekemät lupaukset jäivätkin Pylvänäisen arvion mukaan eilisessä puheessa "varsin epämääräiseksi tai ympäripyöreiksi".
Puheessa luvattiin vakautta ja vastuunkantoa, kuten koko kampanjan ajan on tehty.
– Monet britit sanovat olevansa aika kyllästyneitä koko politiikkaan ja poliitikoihin, mutta monelle äänestäjälle on tärkeämpää saada valta vaihdettua.
– Sen takia kädenlämpöisetkin lupaukset voivat näissä vaaleissa toimia.