MTV seuraa: Useita hakulaitteita räjähti eri puolilla Libanonia – 9 kuollut ja lähes 3000 loukkaantunut

Lähes 3000 ihmistä on tänään loukkaantunut ja ainakin 9 kuollut eri puolilla Libanonia hakulaitteiden räjähdettyä, kertoo maan terveysministeri.

Äärijärjestö Hizbollahia lähellä olevan lähteen mukaan räjähdysten kohteena olivat Hizbollahin jäsenet. Libanonin terveysministerin mukaan lähes 3000 henkilöä on loukkaantunut räjähdyksissä.

Hizbollahin mukaan kuolleita on 9. Kuolleiden joukossa kerrotaan olevan 8-vuotias tyttö ja äärijärjestön edustajan poika.

Lähteen mukaan laitteita räjähti tänään järjestön tukikohdissa Libanonin pääkaupungissa Beirutissa ja Etelä-Libanonissa.

Toisen Hizbollahia lähellä olevan lähteen mukaan räjähdysten takana olisi Israel. Lausunnossaan Hizbollah sanoo, että hyökkäys tullaan kostamaan Israelille.

AP:lle puhuneen nimettömänä pysytelleen Hizbollahin virkamiehen mukaan uudenmerkkiset kannettavat hakulaitteet kuumenivat ensin ja räjähtivät tämän jälkeen.

Libanonin terveysministeriö on pyytänyt läheisiä sairaaloita nostamaan valmiustasoaan ja terveydenhuollon työntekijöitä on kehotettu kiireellisesti työpaikoilleen. Myös Libanonin Punainen Risti on ilmoittanut olevansa korkeassa hälytystilassa.

Kyse on ensimmäisestä tapauksesta laatuaan Libanonissa. Hizbollah ja Israel ovat tulittaneet toisiaan raja-alueella lähes päivittäin sen jälkeen, kun Gazan sota alkoi lähes vuosi sitten.

Libanonissa olevat suomalaiset ovat tämänhetkisten tietojen mukaan kunnossa eikä heitä ole loukkaantuneiden joukossa, kerrottiin ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä iltayhdeksän jälkeen STT:lle.

Libanonissa on noin 50 matkustusilmoituksen tehnyttä suomalaista ja noin 200 YK:n Unifil-operaatiossa mukana olevaa suomalaista rauhanturvaajaa.

Korjaus klo 23.46: Reuters tarkensi virheellistä tietoa uhrien määrästä. Tällä hetkellä Kuolleita kerrotaan olevan yhdeksän ja loukkaantuneita 2 750.

Lue myös:

    Uusimmat