Väite: Ukrainan F-16 on ampunut alas Venäjän Su-34-hävittäjän

Jos F-16-hävittäjä ampui alas Su-34-hävittäjäpomittajan, olisi kyse ensimmäisestä kerrasta kun näin tapahtuu.

Länsimaiden Ukrainalle lahjoittama F-16-hävittäjä oletettavasti ampui alas Venäjän Su-34-hävittäjäpomittajan lauantaina 12. lokakuuta, väittää venäläinen sotabloggaaja viestipalvelu Telegramissa

Asiasta kertoo yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW), joka ei ole pystynyt vahvistamaan venäläisbloggaajan väitettä.

F-16-väitteen esitti sotablogi, jota väitetysti ylläpitävät Venäjän ilmavoimien upseerit ja armeijan "Dnepr"-ryhmittymän sotilaat.

Telegram-kanavan mukaan Su-34-hävittäjä oli pudotessaan tiputtamassa FAB-liitopommeja noin 50 kilometrin päässä etulinjasta.

Useat muutkin venäläiset sotabloggaajat raportoivat lauantaina Venäjän menettäneen Su-34-hävittäjän ja sen kaksihenkisen miehistön kuolleen. 

Osa heistä spekuloi, että Su-34 on saattanut pudota teknisen vian tai lentäjän virheen vuoksi. Väitteitä ei ole vahvistettu.

F-16-väitteen esittänyt sotabloggaaja syytti näitä Kremliin linkitettyjä bloggaajia valehtelusta. Jos F-16-uhkaa ei myönnetä, ei siihen voida vastata, bloggaaja sanoi.

Ukraina ei ole kommentoinut tapausta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi elokuussa maan ilmavoimien ottaneen käyttöön länsimaiden lahjoittamat F-16-hävittäjät, joista ensimmäinen tuhoutui saman kuukauden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat