Vakavasti sairas Celine Dion muutti Pariisin sateen ilon kyyneliksi – näin hän kommentoi ensimmäistä esitystään vuosiin

Tuskin yksikään silmäkulma pysyi kuivana Pariisin olympialaisten avajaisten loppuhuipennuksessa. Syynä silmien kastumiseen ei ollut Ranskan pääkaupunkia koko avajaisillan piiskannut rankkasade, vaan paluun vuosien esiintymistauon jälkeen tehnyt Celine Dion.

Vakavasti sairaan kanadanranskalaisen laulajan esiintymistä oltiin spekuloitu pitkään, ja hänet oli nähty jo päivien ajan Pariisissa virkeänä tervehtimässä kannattajiaan.

Olympialaisten avajaiset järjestettiin ensimmäistä kertaa historiassa avoimessa tilassa. Rankkasade oli jo aikoin latistaa juhlatunnelmaa, kunnes oli aika sytyttää olympiatuli. Ranskalaiset urheilulegendat Marie-Jose Perec ja judoka Teddy Riner sytyttivät tulen valtaisaan kuumailmapalloon, joka nousi taivaalle Edith PiafinHymni rakkaudelle -kappaleen alkusoiton johdattelemana.

Ja kun pallo oli ilmassa: "Le ciel bleu sur nous peut s'effondrer", aloitti Celine Dion sykähdyttävän esityksensä Eiffel-tornin tasanteelta.

Esiintyminen on Celine Dionin ensimmäinen neljään vuoteen, sillä tähti sairastaa harvinaista jäykkyysoireyhtymää, jonka vuoksi hän on joutunut perumaan muun muassa maailmankiertueensa, sekä Las Vegasin shown.

Pelot kohtauksen uusiutumisesta kesken esityksen olivat turhia, ja Dionin teräksenluja ääni kantoi yli Ranskan pääkaupungin. Miljoonat tv-katsojat saivat todistaa häikäisevää paluuta, joka saattoi myös olla Celine Dionin viimeinen julkinen lauluesitys.

– Oli kunnia esiintyä avajaisseremoniassa. Olen niin iloinen päästyäni juhlimaan näiden ihmeellisten urheilijoiden kanssa, ja toivon kaikille heille, että heidän olympiaunelmansa toteutuu, vaikkette ota mitalia kotiin. Olkaa ylpeitä itsestänne, Dion kommentoi Instagramissa esityksensä jälkeen.

– Olen iloinen päästessäni juhlimaan näitä mahtavia urheilijoita ja heidän tarinoitaan, jotka ovat täynnä uhrauksia, päättäväisyyttä, kipua ja sisukkuutta, Dion jatkoi. 

– Juuri kun emme olisi voineet kuvitella avajaisten muuttuvan enää yhtään paremmiksi. Celine Dion Eiffel-tornissa, olympialaisten virallinen Instagram-tili hehkutti.

Esitys sai sosiaalisen median tulvimaan ylistystä. Italialaislaulaja Laura Pausini kertoi tärisseensä ilosta nähdessään vanhan ystävänsä esiintyvän.

Lue lisää Dion dokumentista sekä jäykkyysoireyhtymästä: Céline Dionin uusi dokumentti näyttää laulajan 10 minuutin kouristuskohtauksen

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat