VAR-myrsky siivitti Saksan dramaattisesti jatkoon – näin pienestä Tanskan yllätysosuma jäi kiinni

EM-kisojen isäntämaa Saksa voitti Tanskan 2–0-lukemin ukkosmyrskyn keskeyttämän ja VAR-draaman värittämän ottelun jälkeen Dortmundissa. Saksa kohtaa puolivälierissä joko Espanjan tai Georgian.

Saksa aloitti ottelun vahvasti. Ryminällä avaukseen noussut keskuspuolustaja Nico Schlotterbeck puski Toni Kroosin kulmapotkun väkevästi sisään. Maali kuitenkin hylättiin rangaistusalueen sisällä tapahtuneen rikkeen vuoksi.

Saksa hallitsi ottelua, joka kuitenkin keskeytettiin noin 35 minuutin pelin jälkeen rajun ukkoskuuron seurauksena. Ottelu oli keskeytettynä noin 20 minuuttia, jonka pelaajat viettivät kopissa.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen peli oli maaliton, mistä kiittäminen kävi kummankin joukkueen maalivahtia. Tanskan kapteeni Kasper Schmeichel venyi tolppiensa välissä viiteen huipputorjuntaan, minkä lisäksi Manuel Neuer teki häikäisevän pelastuksen estääkseen läpiajoon karanneen Rasmus Höjlundin maalintekoaikeet.

Toisella puoliajalla VAR aiheutti omanlaisensa myrskyn, mikä turhautti etenkin tanskalaisia.

48. minuutilla Joachim Andersen luuli vieneensä Tanskan yllättäen 1–0-johtoon, kun hän latasi irtopallon sisään Christian Eriksenin vapaapotkun jälkeen. Pitkän VAR-tarkastuksen jälkeen maalin syöttäneen Thomas Delaneyn tulkittiin kuitenkin olleen isovarpaan verran paitsiossa.

Viittä minuuttia myöhemmin Tanska ja Andersen kokivat taas kovia VAR:n toimesta. Keskityspallon tulkittiin osuneen hieman Andersenia käteen, vaikka se ei varsinaisesti muuttanutkaan pallon lentosuuntaa. Rangaistuspotku, Kai Havertz pallon taakse ja peliväline tarkasti oikeaan alakulmaan. 1–0 Saksalle.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Tanska pyrki löytämään vastauksia noustakseen takaisin mukaan peliin. Se muun muassa nosti puolustuslinjaansa, mikä päätyi kuitenkin maksamaan sille kalliisti.

Kun kellossa oli 69 minuuttia täynnä, Schlotterbeck lätkäisi korkean pystypallon tanskalaispuolustajien selän taakse. Jamal Musiala irtosi Andersenin vartioinnista ja pinkoi pallon perään kaksi joukkuetoveria tukenaan. Heitä Musiala ei kuitenkaan tarvinnut, vaan hän viimeisteli pallon varmasti alakulmaan Schmeichelin epäonnistuttua vastaantulossaan. 2–0.

Musiala on tehnyt näissä EM-kisoissa kolme maalia ja johtaa turnauksen maalipörssiä yhdessä Georgian maalitykki Georges Mikautadzen kanssa.

Florian Wirtz maalasi vielä kertaalleen lisäajan partaalla, mutta osuma hylättiin paitsiona. Myös Havertzilla oli loistosauma Saksan kolmanteen, mutta Schmeichel venyi jo ottelunsa seitsemänteen torjuntaan.