Vauvan epäillään kuolleen aliravitsemukseen Helsingissä – murhasta syytetty äiti saapui oikeuteen kasvojaan peitellen

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään oikeudenkäynti epäillystä vauvan murhasta. Nelikymppisen naisen syytetään murhanneen kahdeksankuisen lapsensa Helsingin Vuosaaressa touko-kesäkuussa.

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä.

Poliisi kertoi aiemmin, että vauvan epäillään kuolleen aliravitsemukseen ja kuivumiseen. Nainen soitti itse lopulta hätäkeskukseen. Poliisin mukaan nainen ei ollut esitutkinnassa antanut teolle mitään selkeää motiivia tai syytä.

Vauva löytyi kuolleena asunnosta, jossa nainen ja vauva asuivat. Epäilty rikos tuli poliisin tietoon, kun nainen soitti itse hätäkeskukseen. Poliisin mukaan viimeinen ulkopuolisten näköhavainto vauvasta oli toukokuussa, jolloin vauva vaikutti vielä hyvinvoivalta.

Tämä on päivittyvä juttu.

09.40: Vauvan isä yhtyi syyttäjän vaatimuksiin ja vaati, että oikeus määrään äidin korvaamaan hänelle 12 000 euroa kärsimyskorvauksia. Lisäksi hän vaatii naiselta sairaanhoitokustannuksia, ansionmenetyskuluja, vauvan hautaamiskustannukset sekä oikeudenkäyntikulut.

09.38: Syyttäjä lukee syytteen. Syyttäjä vaatii nelikymppiselle naiselle rangaistusta kahdeksankuisen poikavauvansa murhasta. Syyttäjän mukaan äiti ei ole huolehtinut vauvansa ruokkimisesta ja juottamisesta, vaikka on tiennyt, että lapsi todennäköisesti kuolisi tähän.

Vauvalle aiheutui hengenvaarallista alipainoa, kuivumaa ja aliravitsemusta. Lisäksi äiti kohdisti syyttäjän mukaan vauvaansa voimakasta väkivaltaa ravistelemalla vauvaa tai muulla tavalla niin, että vauvan pää retkahteli voimakkaasti. Tästä aiheutui vauvalle aivoihin vaurioita. 

Vauva itki asunnossa useiden viikkojen ajan ja kuoli lopulta nestehukan ja nälkiintymisen seurauksena. Äiti ei syyttäjän mukaan päästänyt muita ihmisiä asuntoon, eikä mennyt vauvalle varattuun kahdeksankuukautisneuvolakäynnille. Äiti ei myöskään ilmoittanut tilanteesta ulkopuolisille.

Syyttäjä vaati myös, että naisen mielentila tutkitaan.

09.31: Oikeuskäsittely jatkuu julkisena. Oikeus päätti hyväksyä kaikki salassapitopyynnöt. Osa kirjallisista todisteista salattiin, samoin murhasta syytetyn äidin kuuleminen ja vauvan isän kuuleminen tapahtuu suljetuin ovin.

09.25: Oikeus vetäytyi ratkomaan salassapitoa koskevia pyyntöjä. Puolustus pyysi, että vastaajan kuuleminen tapahtuisi suljetuin ovin. Syyttäjä vastusti tätä.

09.17: Oikeudenkäynti alkoi yhdeksän aikoihin ja media sai hetken kuvata oikeussalissa. Nainen saapui oikeudenkäyntiin peitellen kasvojaan medialta.

Kun median kuvauslupa loppui, kuolleen vauvan isä kutsuttiin saliin. Paikalle odotettiin myös espanjankielen tulkkia.

Lue myös:

    Uusimmat