Vihreiden Virta torjuntavoitosta: "Kyllä tässä uskaltaa pikkuhiljaa jo hymyillä"

Vihreiden Sofia Virta toivoo torjuntavoittoa 0:39
Vihreiden Sofia Virta toivoo torjuntavoittoa,

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta ei uskaltanut vielä iltayhdeksän jälkeen julistaa vihreiden kahta paikkaa Euroopan parlamentissa varmaksi. Ylen tuolloin julkistetun ennusteen mukaan puolue olisi saamassa äänistä runsaat 11 prosenttia ja kaksi paikkaa.

– Odotetaan vielä ihan loppuun asti, mutta jos se (tulos) on tämä, niin se on torjuntavoitto ja olen todella tyytyväinen, Virta sanoi.

Helpottuneeksi Virta ei vielä oloaan myöntänyt.

– Ei vielä, katsotaan ihan loppuun asti ensin. Mutta kyllä tässä uskaltaa pikkuhiljaa jo hymyillä, Virta sanoi.

– Uskon, että meillä on kaikki mahdollisuudet siihen (toiseen paikkaan), mutta katsotaan nyt vielä loppuun asti.

Virralta kysyttiin, uskooko hän huikeaan äänisaaliiseen yltäneen vasemmistoliiton Li Anderssonin vieneen ääniä vihreiltä.

– Luulen, että Li vei vähän kaikkien ääniä, mutta hän on varmasti sen ansainnut. Historiallisen kova tulos, lämpimät onnittelut hänelle kaikin puolin.

Virta uskoi niin sanotun torjuntavoiton kertovan siitä, että vihreät on Eurooppa-myönteinen puolue, joka haluaa rakentaa maanosaa eteenpäin.

– Uskon, että tämä vaalitulos kertoo siitä, että niille viesteille, joita olemme kertoneet, on tilausta. Ilmastokriisi on akuutti uhka niin kuin luontokatokin. Haluamme kaikille turvallisen lapsuuden ja ehjän nuoruuden, vahvan, kilpailukykyisen ja turvallisen Euroopan. Olemme olleet aika horjumaton, mitä tulee vaikka suhteessa Ukrainaan, uskon että se näkyy näissä tuloksissa.

Vihreistä Euroopan parlamenttiin on menossa jatkokaudelle Ville Niinistö. Kun äänistä oli laskettu reilut 93 prosenttia, näytti siltä että vihreät on saamassa toisenkin europarlamenttipaikan, minkä myötä kansanedustaja Maria Ohisalo olisi nousemassa mepiksi.

Lue myös:

    Uusimmat