Von der Leyen hehkuttaa suomalaisen varautumisen erityispiirrettä: "Meillä on niin paljon opittavaa"

Suomessa eilen vieraillut EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen hehkuttaa viestipalvelu X:ssä Suomen pommisuojia. Hän vieraili Suomessa vauhdittamassa kokoomuksen eurovaalikampanjaa.

Lyhyellä videolla komission puheenjohtaja kävelee maanalaisessa väestönsuojassa, ja keskustelee muun muassa puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) sekä Helsingin pormestarin Juhana Vartiaisen (kok.) kanssa. Paikalla on myös pelastusviranmaisten edustaja.

Ursula von der Leyen on itse europarlamentin EPP-ryhmän kärkiehdokas. Komission puheenjohtaja kertoo päivityksessään, että Suomessa on yli 50 000 väestönsuojaa. Suomea pidetään väestönsuojien osalta yhtenä maailman kärkimaista.

– Heidän valmistautumisensa tarkoituksena on sekä vahvistaa heidän kestokykyään että ehkäistä hyökkäystä. Meillä on niin paljon opittavaa suomalaisilta, von der Leyen hehkuttaa.

Komission puheenjohtaja kertoo haluavansa edistää suomenkaltaista ajattelutapaa, mikäli hän saa valtakirjan toisellekin kaudelle komission johdossa.

Lue myös:

    Uusimmat