Älä vain heitä kananmunankuoria roskiin – et ikinä usko, miksi näin ei kannata tehdä
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi sitä, että kalsiumpitoisia kananmunankuoria ei kannattaisikaan heittää roskiin?
Kananmuna on kevään trendiherkku, eikä suotta – onhan se melkoinen ravintopommi. Harva kuitenkaan hoksaa hyödyntää kuorien sisältämän kalsiumin.
Yhdessä kananmunankuoressa on noin kaksi grammaa kalsiumia, josta aikuisen kalsiuminsaantisuositus on noin puolet. Ravinteikkaita kuoria ei siis kannata heittää hukkaan.
Kananmunankuoret voi kuivattaa, jauhaa ja syödä
Sellaisenaan munankuoria ei kuitenkaan kannata popsia. Kanamunankuoret kannattaa ensin keittää kunnolla, jonka jälkeen niitä kuivataan noin 100-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Käsittelyn jälkeen kuoret jauhetaan hienojakoiseksi jauheeksi, jota on helppo lisätä esimerkiksi puuroon, leipätaikinaan tai vaikkapa pizzaan.
Lähde: Mirror
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"