Älä vain heitä kananmunankuoria roskiin – et ikinä usko, miksi näin ei kannata tehdä

kananmunankuoret
Kananmunankuorista saa runsaasti kalsiumia. Shutterstock

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi sitä, että kalsiumpitoisia kananmunankuoria ei kannattaisikaan heittää roskiin?

Kananmuna on kevään trendiherkku, eikä suotta – onhan se melkoinen ravintopommi. Harva kuitenkaan hoksaa hyödyntää kuorien sisältämän kalsiumin.

Yhdessä kananmunankuoressa on noin kaksi grammaa kalsiumia, josta aikuisen kalsiuminsaantisuositus on noin puolet. Ravinteikkaita kuoria ei siis kannata heittää hukkaan.

Kananmunankuoret voi kuivattaa, jauhaa ja syödä

Sellaisenaan munankuoria ei kuitenkaan kannata popsia. Kanamunankuoret kannattaa ensin keittää kunnolla, jonka jälkeen niitä kuivataan noin 100-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Käsittelyn jälkeen kuoret jauhetaan hienojakoiseksi jauheeksi, jota on helppo lisätä esimerkiksi puuroon, leipätaikinaan tai vaikkapa pizzaan.

Lähde: Mirror

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!