Maidon lisääminen munakokkelin joukkoon on tapa, josta kokit kehottavat sinua luopumaan välittömästi.
Poimi videolta näppärä uppomunavinkki kiireisiä aamuja varten.
Suurin osa meistä lisää kananmunien joukkoon tilkan maitoa munakokkelia tehdessään. Maidon uskotaan antavan kokkelille kermaisen rakenteen, mutta alan ammattilaiset ovat asiasta hieman toista mieltä.
The Sun -sivuston haastattelemien huippukokkien mukaan maito muuttaa kokkelin helposti mauttomaksi ja rakenteeltaan kumimaiseksi.
– Maidon lisääminen munakokkelin joukkoon on kardinaalimoka! Se tekee siitä ainoastaan vetisen, Michelin-tähden ravintolaa pyörittävä Luke Selby kertoo.
Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että aivan kaikki maitotuotteet olisivat pannassa. Esimerkiksi Gordon Ramsay luottaa kokkelia valmistaessaan maitoa huomattavasti paksumpaan ja rasvaisempaan ranskankermaan.
Lisää munien sekaan suolaa ennen paistamista
Toinen tyypillinen moka liittyy uskomukseen, jonka mukaan munakokkelia ei koskaan saisi maustaa ennen paistamista. Asia on nimittäin täysin päinvastainen.
LUE MYÖS: Pilvimunat tulevat taas! Kruunaa viikonloppuaamusi tällä lumoavalla munaniksillä
– Testauksen jälkeen huomasin, että esisuolaaminen on hyödyllistä, sillä se auttaa munia säilyttämään kosteutensa ja mehukkuutensa, kokki Daniel Gritzer kertoo.
Myös paistamiseen liittyy omat sääntönsä. Paras lopputulos syntyy, kun paistat kananmunat öljyn sijaan voissa ja jätät maidon kahvia varten.
Lähde: TheSun