Anun älyttömän hyvä lohipiirakka: "Voi hyvin käyttää uunilohen jämät"
Huomenta Suomessa leivottiin viikonloppuna suolaista lohipiirakkaa kirjolohipäivän kunniaksi.
Jo monille katsojille Huomenta Suomesta tuttu kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi viikonloppuna, miten valmistuu herkullinen piirakka lohta tai kirjolohta hyödyntäen.
– Minulla on tässä nyt kylmäsavukirjolohta, mutta tähän voi hyvin käyttää myös uunilohen jämät. Silloin tästä tulee vähän miedompaa, Anu vinkkasi.
Lähetyksessä nousi puheenaiheeksi myös lohen ja kirjolohen ero. Se on monelle suomalaiselle vielä hieman epäselvä asia.
Lue myös: Tiesitkö tätä suomalaiskaupoissa myytävästä lohesta? Monella on edelleen väärä käsitys kirjolohesta
"Toimii niin iltapalana kuin lounaanakin"
Lauantaina vietetyn kansallisen kirjolohipäivän vuoksi piirakkaan valikoitui tällä kertaa kotimainen kirjolohi.
Anun piirakkapohja valmistui perunamuusijauheesta ja täytteessä maistuivat kirjolohen lisäksi muun muassa purjo, juusto sekä ranskankermapohjainen seos.
– Piirakka toimii niin iltapalana kuin lounaanakin, Anu vinkkasi.
Nappaa ohje: Anun lohipiirakka |
Katso video: Mitä eroa on kirjolohella ja lohella?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"