Anun älyttömän hyvä lohipiirakka: "Voi hyvin käyttää uunilohen jämät"

lohipiiras
Testaa Anun makoisa lohipiirakka. Voit käyttää siihen esimerkiksi kylmäsavukirjolohta tai uunilohen jämät. MTV

Huomenta Suomessa leivottiin viikonloppuna suolaista lohipiirakkaa kirjolohipäivän kunniaksi.

Jo monille katsojille Huomenta Suomesta tuttu kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi viikonloppuna, miten valmistuu herkullinen piirakka lohta tai kirjolohta hyödyntäen.

– Minulla on tässä nyt kylmäsavukirjolohta, mutta tähän voi hyvin käyttää myös uunilohen jämät. Silloin tästä tulee vähän miedompaa, Anu vinkkasi.

Lähetyksessä nousi puheenaiheeksi myös lohen ja kirjolohen ero. Se on monelle suomalaiselle vielä hieman epäselvä asia.

"Toimii niin iltapalana kuin lounaanakin"

Lauantaina vietetyn kansallisen kirjolohipäivän vuoksi piirakkaan valikoitui tällä kertaa kotimainen kirjolohi.

Anun piirakkapohja valmistui perunamuusijauheesta ja täytteessä maistuivat kirjolohen lisäksi muun muassa purjo, juusto sekä ranskankermapohjainen seos.

– Piirakka toimii niin iltapalana kuin lounaanakin, Anu vinkkasi.

Nappaa ohje: Anun lohipiirakka

Katso video: Mitä eroa on kirjolohella ja lohella?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.