Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Anun älyttömän hyvä lohipiirakka: "Voi hyvin käyttää uunilohen jämät"

lohipiiras
Testaa Anun makoisa lohipiirakka. Voit käyttää siihen esimerkiksi kylmäsavukirjolohta tai uunilohen jämät.MTV
Julkaistu 04.11.2024 09:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Huomenta Suomessa leivottiin viikonloppuna suolaista lohipiirakkaa kirjolohipäivän kunniaksi.

Jo monille katsojille Huomenta Suomesta tuttu kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi viikonloppuna, miten valmistuu herkullinen piirakka lohta tai kirjolohta hyödyntäen.

– Minulla on tässä nyt kylmäsavukirjolohta, mutta tähän voi hyvin käyttää myös uunilohen jämät. Silloin tästä tulee vähän miedompaa, Anu vinkkasi.

Lähetyksessä nousi puheenaiheeksi myös lohen ja kirjolohen ero. Se on monelle suomalaiselle vielä hieman epäselvä asia.

Lue myös: Tiesitkö tätä suomalaiskaupoissa myytävästä lohesta? Monella on edelleen väärä käsitys kirjolohesta

"Toimii niin iltapalana kuin lounaanakin"

Lauantaina vietetyn kansallisen kirjolohipäivän vuoksi piirakkaan valikoitui tällä kertaa kotimainen kirjolohi.

Anun piirakkapohja valmistui perunamuusijauheesta ja täytteessä maistuivat kirjolohen lisäksi muun muassa purjo, juusto sekä ranskankermapohjainen seos.

– Piirakka toimii niin iltapalana kuin lounaanakin, Anu vinkkasi.

Nappaa ohje: Anun lohipiirakka

Lue myös: Ruotsalaisasiantuntija tyrmää Suomenkin suosituimman kalan: Jätä mieluummin syömättä

Katso video: Mitä eroa on kirjolohella ja lohella?

7:45img

Videolla myös Anun vinkit lohipiirakan valmistamiseen. 

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka