Anun älyttömän hyvä lohipiirakka: "Voi hyvin käyttää uunilohen jämät"
Huomenta Suomessa leivottiin viikonloppuna suolaista lohipiirakkaa kirjolohipäivän kunniaksi.
Jo monille katsojille Huomenta Suomesta tuttu kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi viikonloppuna, miten valmistuu herkullinen piirakka lohta tai kirjolohta hyödyntäen.
– Minulla on tässä nyt kylmäsavukirjolohta, mutta tähän voi hyvin käyttää myös uunilohen jämät. Silloin tästä tulee vähän miedompaa, Anu vinkkasi.
Lähetyksessä nousi puheenaiheeksi myös lohen ja kirjolohen ero. Se on monelle suomalaiselle vielä hieman epäselvä asia.
Lue myös: Tiesitkö tätä suomalaiskaupoissa myytävästä lohesta? Monella on edelleen väärä käsitys kirjolohesta
"Toimii niin iltapalana kuin lounaanakin"
Lauantaina vietetyn kansallisen kirjolohipäivän vuoksi piirakkaan valikoitui tällä kertaa kotimainen kirjolohi.
Anun piirakkapohja valmistui perunamuusijauheesta ja täytteessä maistuivat kirjolohen lisäksi muun muassa purjo, juusto sekä ranskankermapohjainen seos.
– Piirakka toimii niin iltapalana kuin lounaanakin, Anu vinkkasi.
Nappaa ohje: Anun lohipiirakka |
Katso video: Mitä eroa on kirjolohella ja lohella?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras