MTV:n Grillimestarit-sarjassa valmistettu grillilohi on kesän varma hittiohje.
MTV:n Grillimestarit-sarjassa kokit Teresa Välimäki ja Risto Mikkola ottavat toisistaan mittaa valmistamalla yllätyslaatikon raaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.
RESEPTI: Grillimestarit: Koko kesän juhannuskirjolohi ja lisukkeet
Sarjan avausjaksossa kokit saivat tehtäväkseen valmistaa annokset, joissa tulisi käyttää ainakin kirjolohta, kolajuomaa, munakoisoa, herkkusientä sekä punasipulia. Jakson lahjomattomana makutuomarina toimi kokki Jyrki Sukula.
Lue myös: Helppo lohipiirakka kaupan valmistaikinasta
"Koko kesän juhannuskirjolohi"
Teresa Välimäki loihti kirjolohesta vastustamattoman lisukkeilla höystetyn grilliannoksen, jonka nimesi koko kesän juhannuskirjoloheksi. Kirjolohi maustettiin muun muassa savuchilillä ja timjamilla ja tarjoiltiin kolakastikkeen kera.
– Juhannus on aina niin nopeasti ohi, joten miksei juhannusta jatkaisi tällä ruoalla 2,5 kuukautta, Välimäki perusteli annoksensa nimeä.
Sukula vaikuttui jaksossa sekä Välimäen että Mikkolan annoksista.
– Molemmat ovat taivaallisen hyviä. Siis aivan fantastisia, Sukula ylisti.