Anun lohipiirakka
Kotitalouden lehtori Anu Heinaron lohipiirakka valmistuu näppärästi perunamuusipohjaan.
Pohja
- 1 dl perunamuusijauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100g margariinia
- 1 dl kylmää vettä
Täyte
- 5 cm pala purjoa
- 150–200g kylmäsavukirjolohta/kylmäsavulohta
- 1,5 dl juustoraastetta
Muna-kermaseos
- 200 g ranskankermaa
- 1 dl ruokakermaa
- 2 kananmuna
- 1 tl sitruunapippuria
- 0,5 tl yrttisuolaa
- 1 tl sitruunamehua
- 0,5 dl tuoretta hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Nypi pohjan kuivat aineet ja margariini sekaisin murumaiseksi seokseksi.
Lisää kylmä vesi nopeasti haarukkavatkaimella sekoittaen.
Painele voidellun piirasvuoan (Ø 24-27cm) pohjalle ja reunoille, käytä jauhoja apuna.
Halkaise purjopala pituussuunnassa, huuhdo hyvin ja suikaloi purjo.
Laita (halutessasi esipaistetun) pohjan päälle lohta, purjosuikaleita ja ripottele juustoraaste päälle.
Sekoita munat, kerma, ranskankerma ja mausteet sekä tilli sekaisin kulhossa.
Kaada seos piirakkavuokaan täytteen päälle.
Paista 200 asteessa n. 30-40 min.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras