Anun lohipiirakka

lohipiiras
Suolainen piiras on aina varma hitti! MTV

Kotitalouden lehtori Anu Heinaron lohipiirakka valmistuu näppärästi perunamuusipohjaan.

Pohja

  • 1 dl perunamuusijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100g margariinia
  • 1 dl kylmää vettä

Täyte

  • 5 cm pala purjoa
  • 150–200g kylmäsavukirjolohta/kylmäsavulohta
  • 1,5 dl juustoraastetta

Muna-kermaseos

  • 200 g ranskankermaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 2 kananmuna
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 0,5 tl yrttisuolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 0,5 dl tuoretta hienonnettua tilliä

Valmistusohje

  1. Nypi pohjan kuivat aineet ja margariini sekaisin murumaiseksi seokseksi.

  2. Lisää kylmä vesi nopeasti haarukkavatkaimella sekoittaen.

  3. Painele voidellun piirasvuoan (Ø 24-27cm) pohjalle ja reunoille, käytä jauhoja apuna.

  4. Halkaise purjopala pituussuunnassa, huuhdo hyvin ja suikaloi purjo.

  5. Laita (halutessasi esipaistetun) pohjan päälle lohta, purjosuikaleita ja ripottele juustoraaste päälle.

  6. Sekoita munat, kerma, ranskankerma ja mausteet sekä tilli sekaisin kulhossa.

  7. Kaada seos piirakkavuokaan täytteen päälle.

  8. Paista 200 asteessa n. 30-40 min.

 

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat