Anun mahtava piirakka pakastealtaan valmistaikinasta yllätti juontajankin: "Tämähän näyttää helpolta"
Vaikka halloweenin ja kekrin vietto on jo takanapäin, voi sesongissa olevasta kurpitsasta loihtia edelleen herkkuja.
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro neuvoi marraskuun alussa Huomenta Suomessa, miten valmistuu helppo kurpitsapiirakka. Piirakkaan voi tehdä pohjan itse, tai sitten oikaista pakastealtaan kautta.
– Nyt käytämme valmistaikinaa. On hyvä olla armollinen itselleen. Haluan kannustaa myös siihen, että kaikki voivat leipoa. Saa käyttää puolivalmisteita, Anu kannusti.
Helppous yllätti juontajankin
Itse tehdyn taikinan rakenne voi olla Anun mukaan hieman rapeampi, mutta myös valmistaikinoista löytyy nykypäivänä monia hyviä vaihtoehtoja.
Herkullisessa kurpitsatäytteessä maistuu neilikka, inkivääri, kaneli ja kardemumma. Makeutta tuo sokerin lisäksi makeutettu kondensoitu maito.
– Tämähän näyttää ihan katastrofaalisen helpolta, kommentoi Huomenta Suomen juontaja Toni Immonen piirakan valmistumista.
Nappaa Anun ohje: Kurpitsapiirakka |
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa