Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Anun mahtava piirakka pakastealtaan valmistaikinasta yllätti juontajankin: "Tämähän näyttää helpolta"

11:31img
Ota helppo ohje talteen: Anun maistuva kurpitsapiirakka.
Julkaistu 08.11.2024 18:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vaikka halloweenin ja kekrin vietto on jo takanapäin, voi sesongissa olevasta kurpitsasta loihtia edelleen herkkuja.

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro neuvoi marraskuun alussa Huomenta Suomessa, miten valmistuu helppo kurpitsapiirakka. Piirakkaan voi tehdä pohjan itse, tai sitten oikaista pakastealtaan kautta.

– Nyt käytämme valmistaikinaa. On hyvä olla armollinen itselleen. Haluan kannustaa myös siihen, että kaikki voivat leipoa. Saa käyttää puolivalmisteita, Anu kannusti.

Helppous yllätti juontajankin

Itse tehdyn taikinan rakenne voi olla Anun mukaan hieman rapeampi, mutta myös valmistaikinoista löytyy nykypäivänä monia hyviä vaihtoehtoja.

Herkullisessa kurpitsatäytteessä maistuu neilikka, inkivääri, kaneli ja kardemumma. Makeutta tuo sokerin lisäksi makeutettu kondensoitu maito. 

– Tämähän näyttää ihan katastrofaalisen helpolta, kommentoi Huomenta Suomen juontaja Toni Immonen piirakan valmistumista.

Nappaa Anun ohje: Kurpitsapiirakka

Lue myös: Vappu Pimiä ylistää superedullista raaka-ainetta: "Voit laittaa sämpylöihin ja vaikka mihin"

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta