Vaikka halloweenin ja kekrin vietto on jo takanapäin, voi sesongissa olevasta kurpitsasta loihtia edelleen herkkuja.
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro neuvoi marraskuun alussa Huomenta Suomessa, miten valmistuu helppo kurpitsapiirakka. Piirakkaan voi tehdä pohjan itse, tai sitten oikaista pakastealtaan kautta.
– Nyt käytämme valmistaikinaa. On hyvä olla armollinen itselleen. Haluan kannustaa myös siihen, että kaikki voivat leipoa. Saa käyttää puolivalmisteita, Anu kannusti.
Helppous yllätti juontajankin
Itse tehdyn taikinan rakenne voi olla Anun mukaan hieman rapeampi, mutta myös valmistaikinoista löytyy nykypäivänä monia hyviä vaihtoehtoja.
Herkullisessa kurpitsatäytteessä maistuu neilikka, inkivääri, kaneli ja kardemumma. Makeutta tuo sokerin lisäksi makeutettu kondensoitu maito.
– Tämähän näyttää ihan katastrofaalisen helpolta, kommentoi Huomenta Suomen juontaja Toni Immonen piirakan valmistumista.
Nappaa Anun ohje: Kurpitsapiirakka |