Kesän helpoin mansikkaherkku kootaan lasiin. Myös Huomenta Suomen juontaja Aki Linnanahde vaikuttui ohjeen helppoudesta.
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Huomenta Suomessa vinkkejään mansikoiden säilömiseen ja mansikkaherkkujen valmistamiseen. Anu vinkkasi muun muassa nerokkaan tavan mansikoiden pilkkomiseen ja kertoi, miten marjat kannattaa pakastaa.
Lue myös: Älä heitä mansikoiden kantoja roskiin – syy voi yllättää
Helppo mansikkaviettelys
Studiossa valmistui myös äärettömän helppo mansikkaviettelys. Tämän mansikkaherkun loihdit helposti lasiin: valmistaminen aloitetaan murustamalla suklaatäytekeksejä.
– Voi tehdä mökkiolosuhteissa muovipussissa kaulimella, tai sitten hurauttaa kotona monitoimikoneella.
Seuraavaksi keksimurun päälle annostellaan herkullista vaahtoa, joka sisältää vispikermaa, sokeria, vaniljasokeria sekä ranskankermaa. Ranskankerma on Anun mukaan täydellinen lisä.
– Siitä tulee hyvä happo.
Nopeasti ja helposti valmistuva mansikkaviettelys on Anun mukaan eräänlainen muunnelma pappilan hätävarasta.
– Yksinkertainen ja nopeasti tehty, komppasi myös Huomenta Suomen juontaja Aki Linnanahde.
Nappaa ohje: Kesän helpoin mansikkaviettelys
Lue myös: Nerokasta! Mansikoista saa kannat pois helpolla kikalla
Katso video: Anun nerokas kikka mansikoiden paloitteluun
0:40