Mansikkaherkku vietteli Aki Linnanahteen: Simppeli ja nopeasti tehty

mansikkaviettelys
Kesän helpoin mansikkaviettelys valmistuu nopeasti. MTV

Kesän helpoin mansikkaherkku kootaan lasiin. Myös Huomenta Suomen juontaja Aki Linnanahde vaikuttui ohjeen helppoudesta. 

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Huomenta Suomessa vinkkejään mansikoiden säilömiseen ja mansikkaherkkujen valmistamiseen. Anu vinkkasi muun muassa nerokkaan tavan mansikoiden pilkkomiseen ja kertoi, miten marjat kannattaa pakastaa.

Helppo mansikkaviettelys

Studiossa valmistui myös äärettömän helppo mansikkaviettelys. Tämän mansikkaherkun loihdit helposti lasiin: valmistaminen aloitetaan murustamalla suklaatäytekeksejä.

– Voi tehdä mökkiolosuhteissa muovipussissa kaulimella, tai sitten hurauttaa kotona monitoimikoneella.

Seuraavaksi keksimurun päälle annostellaan herkullista vaahtoa, joka sisältää vispikermaa, sokeria, vaniljasokeria sekä ranskankermaa. Ranskankerma on Anun mukaan täydellinen lisä.

– Siitä tulee hyvä happo.

Nopeasti ja helposti valmistuva mansikkaviettelys on Anun mukaan eräänlainen muunnelma pappilan hätävarasta. 

– Yksinkertainen ja nopeasti tehty, komppasi myös Huomenta Suomen juontaja Aki Linnanahde.

Lue myös: Nerokasta! Mansikoista saa kannat pois helpolla kikalla
Katso video: Anun nerokas kikka mansikoiden paloitteluun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!