Kesän paras mansikkakakku! Harriet lisää taikinaan "salaisen ainesosan"
Lisää kakkupohjaan yksi ainesosa, niin saat kesän parasta mansikkakakkua!
Perinteinen mansikkakakku on monelle se kesän odotetuin leivonnainen. Miten klassikkokakusta saa sitten parhaimman makuista?
Koko Suomi leipoo -voittaja Harriet Järf vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelman pyynnöstä ohjeen täydelliseen mansikkakakkuun.
Harrietin mukaan kakkupohjaa valmistaessa kannattaa muistaa muutama perussääntö: ensin vatkataan munat ja sokeri, sitten kuivat aineet sekoitetaan varovasti joukkoon. Jos tässä vaiheessa taikinaa vatkaa liikaa, vaarana on kakkupohjan lässähtäminen.
Salainen ainesosa mansikkakakkuun: Ruskistettu voi
Viiden jälkeen -ohjelman tiimi oli pyytänyt Harrietia tekemään mahdollisimman perinteisen mansikkakakun ilman ylimääräistä kikkailua. Toisin kuitenkin kävi.
– En pystynyt olemaan kikkailematta. Ajattelin, että jäänköhän tästä kiinni vai en, Harriet nauroi.
Kyse ei kuitenkaan ole mistään sen vaikeammasta leivontakikkailusta, vaan Harriet lisäsi kakkupohjaan yhden salaisen ainesosan.
Harriet valmisti voita sisältävän sokerikakkupohjan, jolloin pohjasta tulee hänen mukaansa hieman kestävämpi.
– Taikinaan laitetaan sulatettua voita, niin minun oli pakko ruskistaa se. Ruskistin voin, annoin jäähtyä ja käytin sitten. Tulee tietynlainen paahtuneisuus makuun.
Testaa Harrietin ohjetta: Klassinen mansikkakakku
Katso myös yllä olevalta videolta vinkit mansikkakakun tekemiseen!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"