Lisää kakkupohjaan yksi ainesosa, niin saat kesän parasta mansikkakakkua!
Perinteinen mansikkakakku on monelle se kesän odotetuin leivonnainen. Miten klassikkokakusta saa sitten parhaimman makuista?
Koko Suomi leipoo -voittaja Harriet Järf vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelman pyynnöstä ohjeen täydelliseen mansikkakakkuun.
Harrietin mukaan kakkupohjaa valmistaessa kannattaa muistaa muutama perussääntö: ensin vatkataan munat ja sokeri, sitten kuivat aineet sekoitetaan varovasti joukkoon. Jos tässä vaiheessa taikinaa vatkaa liikaa, vaarana on kakkupohjan lässähtäminen.
Lue myös: Nerokasta! Mansikoista saa kannat pois helpolla kikalla
Salainen ainesosa mansikkakakkuun: Ruskistettu voi
Viiden jälkeen -ohjelman tiimi oli pyytänyt Harrietia tekemään mahdollisimman perinteisen mansikkakakun ilman ylimääräistä kikkailua. Toisin kuitenkin kävi.
– En pystynyt olemaan kikkailematta. Ajattelin, että jäänköhän tästä kiinni vai en, Harriet nauroi.
Kyse ei kuitenkaan ole mistään sen vaikeammasta leivontakikkailusta, vaan Harriet lisäsi kakkupohjaan yhden salaisen ainesosan.
Harriet valmisti voita sisältävän sokerikakkupohjan, jolloin pohjasta tulee hänen mukaansa hieman kestävämpi.
– Taikinaan laitetaan sulatettua voita, niin minun oli pakko ruskistaa se. Ruskistin voin, annoin jäähtyä ja käytin sitten. Tulee tietynlainen paahtuneisuus makuun.