Samulin nakkikeitto pikaliemellä

20201114_170331-01
MTV

Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa helpon ja takuuvarman reseptin nakkikeittoon. Osasta juureksista tehdään ensin pikaliemi ja loput keittojuurekset saavat jäädä napakaksi.

Nakkikeiton ainekset

  • 3 l vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 musta- ja maustepippuria
  • 1 rkl Sikke Sumarin lipstikkasuolaa (1 osa tuoretta lipstikkaa kuivattuna + 1 osa merisuolaa morttelissa hienoksi)
  • n. 300 g palsternakkaa
  • n. 300 g porkkanaa
  • n. 300 g mukulaselleriä
  • n. 100 g salottisipulia
  • n. 1 kg kiinteää perunaa, esim siikli
  • n. 500 g suomalaisia nakkeja
  • 2 rkl voita paistamiseen

Koristeluun

  • Lehtipersiljaa

Valmistusohje

Samulin nakkikeitto valmistuu näin:

  1. Laita vesi ja mausteet kiehumaan.
  2. Kuori ja kuutioi noin 100 g palsternakkaa sekä mukulaselleriä noin 2×2 millin kokoisiksi hipuiksi. Paahda juuressilppu kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi ja lisää kiehuvaan liemeen. Lisää liemeen myös pilkottu salottisipuli.
  3. Harjaa perunat huolellisesti ja jos on mahdollista käytä ne kuorineen. Pilko sopiviksi suupaloiksi ja kuullota pannulla voissa niitä hetki ennen keittoon lisäämistä. Kuori loput juurekset, pilko ne ja lisää keittoon.
  4. Pilko nakit (käytä Samulin nakkikikkaa), ruskista ne pannulla ja lisää keittoon.
  5. Nakkikeitto on valmista, kun perunat ovat kypsiä ja muut juurekset vielä mukavan napakoita. Viimeistele lehtipersiljalla. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!