Samulin nakkikeitto valmistuu näin:
- Laita vesi ja mausteet kiehumaan.
- Kuori ja kuutioi noin 100 g palsternakkaa sekä mukulaselleriä noin 2×2 millin kokoisiksi hipuiksi. Paahda juuressilppu kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi ja lisää kiehuvaan liemeen. Lisää liemeen myös pilkottu salottisipuli.
- Harjaa perunat huolellisesti ja jos on mahdollista käytä ne kuorineen. Pilko sopiviksi suupaloiksi ja kuullota pannulla voissa niitä hetki ennen keittoon lisäämistä. Kuori loput juurekset, pilko ne ja lisää keittoon.
- Pilko nakit (käytä Samulin nakkikikkaa), ruskista ne pannulla ja lisää keittoon.
- Nakkikeitto on valmista, kun perunat ovat kypsiä ja muut juurekset vielä mukavan napakoita. Viimeistele lehtipersiljalla.