Kauppojen homejuustohyllyiltä löytyy niin camembertia kuin brietäkin. Mitä eroa näillä kahdella valkohomejuustolla on?
Brie on kotoisin Île-de-Francen hallintoalueelta, kun taas camembertin juuret ovat Luoteis-Ranskassa. Brietä on valmistettu camembert-juustoa pidempään.
Molemmat juustot valmistetaan lehmänmaidosta, mutta brie on juustoista yleensä rasvaisempaa. Sen koostumus on myös kermaisempi kuin camembertin.
Myös koko erottaa brien ja camembertin toisistaan. Brie myydään useimmiten viipaleina, jotka on leikattu suuresta juustokiekosta. Camembert taas myydään kokonaisina, pienempinä kiekkoina.
Maultaan juustot ovat hyvin samankaltaisia. Brie on kuitenkin hieman miedompaa ja kermaisempaa camembertin ollessa vahvempi ja aromaattisempi. Molemmat juustot sopivat hyvin esimerkiksi osaksi juustolautasta voileipäkeksien ja hedelmien seuraksi. Kokeile myös esimerkiksi Makuja.fi:n Briepurilaista tai Kylmäsavupro-brielettuja.
Lähteet: thektchn.com, cheese.about.com