Mitä eroa on tuorejuustolla ja mascarponella?
Tiedätkö tuorejuuston ja mascarponen eron?
Tuorejuusto ja mascarpone ovat molemmat suomalaisille tuttuja leivontaraaka-aineita. Mitä eroa näillä tuotteilla oikeastaan on ja voiko niillä korvata toisensa resepteissä?
Tuorejuusto, mascarpone, ricotta...
Vuoden kondiittoriksi 2022 Ruotsissa valittu Josefine Pagander kertoo ruotsalaislehti Expressenille, miten tuorejuustoa ja mascarponea kannattaa käyttää.
Pagander kertoo, että tuorejuusto, mascarpone ja ricotta ovat itse asiassa kaikki erilaisia tuorejuustotyyppejä.
– Tuorejuustossa on enemmän makua, se on hyvin kermaista ja siinä on hieman suolaisuutta. Mascarpone on sen sijaan italialainen variantti, jossa on mielestäni vähemmän hapokkuutta ja makua. Se sopii hyvin tiramisuun tai vastaavaan.
Ricotta on sen sijaan Paganderin mukaan rakeisempaa, eikä näin ollen ole leivonnassa niin hyvä tuote. Ricotta sopii sen sijaan paremmin ruoanlaittoon. Siinä on myös vähemmän rasvaa kuin mascarponessa ja tavallisessa tuorejuustossa.
Lue myös: Voiko maitotuotteita pakastaa?
Voiko tuotteilla korvata toisensa?
Smetana sen sijaan on rasvaista hapankermaa, joka maistuu tuorejuustoa happamammalta.
Voiko näillä tuotteilla sitten korvata toisensa?
– Välttäisin ricottaa leivonnassa. Tuorejuuston, mascarponen ja smetanan voi helposti korvata keskenään. Tietyissä herkemmissä leivonnaisissa eron voi huomata tuotteiden eri rasvapitoisuuksien vuoksi.
Pääsääntöisesti korvaaminen kuitenkin Paganderin mukaan onnistuu.
Katso myös video: Makutestissä yrteillä ja valkosipulilla maustetut tuorejuustot
Lähde: Expressen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi