Okra on nykyään hyvin aliarvostettu vihannes, vaikka se on superterveellinen ja sillä on monia eri terveysvaikutuksia.
Okraa käytetään monissa maissa ruoanlaitossa lisukkeena, salaateissa, keitoissa tai padoissa. Se on kuitenkin aivan liian aliarvostettu supervihannes. Okralla on monia eri terveyshyötyjä ja sitä kannattaisikin käyttää enemmän hyödyksi ruoanlaitossa.
Auttaa pitämään verensokerin tasaisena
Okra voi auttaa pitämään verensokerin tasaisena hidastamalla sokerin imeytymistä suolistosta. Erityisesti diabetesta sairastavien kannattaisi kokeilla okraa.
Parantaa näköä
Okra on yhdistetty kaihin ehkäisyyn ja sen on myös todettu parantavan ihon kuntoa. Se sisältää runsaasti A-vitamiinia sekä antioksidantteja. Lisäksi se sisältää beetakaroteenia, luteeiinia ja ksantaania, jotka yhdessä A-vitamiinin kanssa ovat hyväksi näölle sekä iholle.
Hyväksi sikiölle
Foolihappo on erityisen tärkeää alkuraskaudessa ja se auttaa ehkäisemään sikiön epämuodostumia. Okra sisältää runsaasti foolihappoa. Syömällä okraa 100 grammaa saat foolihappoa jopa neljänneksen päivän saantisuosituksesta.
Parantaa vastustuskykyä
Okra on yhdistetty flunssan sekä yskän ehkäisyyn, sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia. Se auttaa myös vähentämään astmaoireita.
Ehkäisee ummetusta
Okran sisältämä ravintokuitu toimii luonnollisena laksatiivina ja voi helpottaa ummetusta. Kuidut ruokkivat myös suolen hyviä bakteereja eli probiootteja ja auttaa säilyttämään suoliston normaalin pH-arvon.
Ehkäisee verihyytymiä
Okrassa on runsaasti K-vitamiinia, joka on hyväksi sekä luiden terveydelle että ehkäisee veren hyytymistä. Näin ollen se voi ehkäistä verihyytymien syntymistä.
Alentaa kolesterolia
Okra auttaa alentamaan kolesterolia sen sisältämän liukoisen kuidun sekä pektiinin ansiosta. Näin ollen okra auttaa vähentämään sydän- ja verisuonisairauksia.
Lähde: BlackDoctor
oma mojo smoothie flunssa omena inkivääri porkkana