Moni ihminen mieltää pikakahvin automaattisesti tavallista suodatinkahvia huonommaksi vaihtoehdoksi, mutta näin ei kuitenkaan ole.
Oletko tähän asti luullut, että pikakahvi ei ole tavallista suodatinkahvia nähnytkään? Entä luulitko, että pikakahvi ei sisällä lainkaan kahville ominaisia antioksidantteja.
Expressen-sivusto listasi tyypillisimmät pikakahviin liittyvät myytit ja totuuden niiden takaa.
Myytti 1: Pikakahvi ei ole lainkaan kahvia
Tämä on myytti, sillä pikakahvi ja tavallinen kahvi valmistetaan tismalleen samalla tavalla; kahvipavut pestään, kuoritaan, kuivataan, paahdetaan ja jauhetaan. Ainoa ero on, että edellisten prosessien lisäksi pikakahvi kuivataan joko jäädyttämällä tai suihkuttamalla ennen pakkaamista.
Myytti 2: Pikakahvi sisältää vähemmän kofeiinia
Pikakahvi sisältää yhtä paljon kofeiinia kuin muukin kahvi. Saatat kuitenkin saada pikakahvista valmistetusta kahvistasi vähemmän kofeiinia, sillä kahvinpuruja tulee käytettyä suodatinkahvin valmistukseen suhteessa enemmän.
Myytti 3: Pikakahvi on laadultaan huonompaa
Pikakahvi valmistetaan samaan tapaan kuin muutkin kahvit, joten se ei ole laadultaan huonompaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että aivan kuten muitakin kahveja, myös pikakahveja löytyy kaupoista erilaatuisia.
Myytti 4: Pikakahvissa ei ole antioksidantteja
Tämä on myytti, sillä eräät tutkimukset ovat osoittaneet, että pikakahvi voi sisältää jopa enemmän antioksidantteja kuin tavallinen suodatinkahvi. Kaliumin suhteen kahveissa on kuitenkin eroja; pikakahvi sisältää vain noin puolet kaliumia tavalliseen kahviin verrattuna.
LUE MYÖS: Tuore tutkimus vahvistaa: Kahvin juonti pidentää elinikää – ja sitä saa juoda reilulla kädellä!
Myytti 5: Pikakahvi on epäterveellistä
Sekä pikakahvi että tavallinen kahvi suodatetaan valmistusprosessin aikana mahdollisten haitallisten happojen varalta. Sen sijaan suodattamattomassa kahvissa, kuten pannukahvissa, on rasva-ainetta, joka nostaa veren kolesterolipitoisuutta.
Lähde: Expressen