Ethän tee tätä lihottavaa virhettä lounasaikaan?
Tuoreen tutkimuksen mukaan lounaansa työpöydän ääressä syövät ihmiset ovat todennäköisemmin lihavia.
Moni meistä ahmii lounasaikaan kanavoileipänsä työpöydän ääressä hyvällä omallatunnolla, mutta asiantuntijoiden mukaan tämä tapa on yllättävän vahingollinen.
Tutkijoiden mukaan ne ihmiset, jotka syövät säännöllisesti työpöytänsä ääressä – tai toimistolla ylipäätään – ruokaa, jota he eivät ole itse valmistaneet, ovat todennäköisemmin liikalihavia. Lisäksi heillä on muita matalammat vitamiinitasot sekä korkeammat kolesterolitasot.
Tulokset ovat seurausta uudesta tutkimuksesta, jossa keskityttiin terveyden ja kodin ulkopuolella nautittujen aterioiden yhteyteen.
Tutkimusta johtaneen, Queens Collegen Ashima Kantin mukaan niillä osallistujilla, jotka söivät kuusi tai useamman aterian viikossa kodin ulkopuolella, oli muun muassa korkeampi painoindeksi sekä matalammat pitoisuudet lipoproteiinia eli molekyyliä, joka poistaa ylimääräistä kolesterolia verestä.
Lisäksi heillä oli matalammat pitoisuudet ravintoaineita, kuten C- ja E-vitamiineja, veressään. Vaikutus oli suurimmillaan naisilla ja yli 50-vuotiailla aikuisilla.
Tutkimuksessa tutkittiin 8 134 ihmistä viiden vuoden aikana.
Tutkimustulokset pätivät kaikkiin sellaisiin kodin ulkopuolella nautittuihin aterioihin, joita ei oltu itse valmistettu – olivatpa ne terveellisiä valintoja tai eivät.
LUE MYÖS:
Lähde: Daily Mail, Style Caster
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"