Gluteenitonta tai vegaanista jouluruokaa? Näin lutviudut eri ruokavalioista joulupöydässä – Teresa Välimäen vinkit
Kokki Teresa Välimäki vinkkaa keinoja, joilla selvitä joulun ruoanlaitosta, vaikka vieraana olisikin allergikkoja.
Jouluruoka on monelle suorastaan pyhä asia: perinteistä pidetään kiinni ja pöytään lätkitään aina kohtuuttoman suuri määrä erilaisia elementtejä, koska niin on aina tehty.
Ruokapöytään ilmestyvä allergikko tai muuten totutusta poikkeavaa ruokavaliota noudattava vieras laittaa väkisinkin suunnitelmat uusiksi. Tästä ei kuitenkaan kannata ahdistua, sillä moni jouluruoista taipuu suhteellisen helposti esimerkiksi vegaaniseksi tai gluteenittomaksi.
Voit myös pohtia, tarvitseeko kaikkien pystyä syömään kaikkia ruokia vai olisiko tärkeämpää, että kaikille on tasapuolisesti jotakin?
Asiasta keskusteltiin myös Viiden jälkeen -lähetyksessä, jossa nostettiin esille ruoka-aineallergioita, joita moni ei tule välttämättä edes ajatelleeksi.
Katso yllä olevalta videolta kokki Teresa Välimäen vinkit siihen, miten erilaiset ruoka-ainerajoitteet kannattaa ottaa huomioon joulupöydässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa