Hintojen nousu näkyy joulupöydässä: Näin moni suomalainen aikoo karsia antimista
Noin puolet suomalaisista harkitsee tänä vuonna jouluruokia erityisen tarkkaan.
Useimmille suomalaisista jouluruoka kuuluu olennaisesti joulun viettoon.
Keittiötuotteisiin erikoistuneen Fredman Groupin marraskuussa teetättämän kyselyn mukaan moni aikoo kuitenkin karsia tänä vuonna joulupöydän antimista. Tutkimukseen vastasi 1000 henkilöä, joista miehiä oli 500, naisia 497 ja muunsukupuolisia kaksi.
43 prosenttia kyselyyn vastanneista aikoo kitsastella jouluruokien valikoiman suhteen ja kolmannes kertoi, että myös sähkön hinta vaikuttaa jouluruokien valmisteluun.
S-ryhmän tuoreen kyselyn mukaan jopa 53 prosenttia suomalaisista joutuu miettimään vähintään jonkin verran jouluruokien hankintaa hintojen nousun vuoksi.
Valmisruokien suosio kasvaa myös joulupöydässä
Fredmanin kyselyn mukaan 60 prosenttia suomalaisista ei ole kuitenkaan valmiita tinkimään perinteisistä jouluruoista.
– Ruoka tekee joulun ikään ja sukupuoleen katsomatta. Suomalaiset rakastavat joulun ruokaperinteitä. Ainoastaan 15 prosenttia on ottanut joulupöytään vaikutteita muista maista, Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen kertoo yrityksen tiedotteessa.
75 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi, että jouluruokien tekeminen itse on osa joulun tunnelmaa, mutta joka neljäs suomalainen aikoo kuitenkin lisätä tänä vuonna valmisruokien osuutta joulupöydässä.
Juttu jatkuu kuvan alla.
Varsinkin tietyt asiat halutaan ostaa valmiina: rosolli sekä piparkakku- ja torttutaikina.
Yli puolet suomalaisista kuitenkin tuunaa ostamiaan valmisruokia.
– Porkkana- ja lanttulaatikkoon voi lisätä kermaa, kanelia ja muskottipähkinää ja pinnan voi kuorruttaa korppujauholla. Ja vaikka sen rosollin ostaisikin valmiina, lisäämällä valkosipulia, kuutioitua omenaa ja muutaman tuoreen rosmariininoksan, fiilis on heti aivan omanlainen, Parkkinen vinkkaa.
Valmisruokien kasvava kysyntä on linjassa S-ryhmän datan kanssa, jossa valmisruokien ja pakasteiden myynnin havaittiin selkeästi kasvaneen.
Katso myös: Kari Aihinen antaa vinkit helpoista jouluherkuista
Lähde: Fredman Group
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"