Helppo resepti: Täydellinen levite leivälle kuin leivälle!
Aamiaisen lämpimänä höyryävät sämpylät maistuvat vielä herkullisimmalta itsetehdyn levitteen kera.
Sämpylöiden päälle voit sipaista muutakin kuin voita. Hunajainen ja herkullisen tuoksuinen levite syntyy helposti kotikeittiössä. Hannele KojonYrttiruokaa-keittokirjasta löytyvässä pähkinä-rosmariinilevitteen reseptissä on käytetty neljää ainesosaa, joiden yhdistäminen herkkulevitteeksi on helppoa. Testaa!
Pähkinä-rosmariinilevite
150 g saksanpähkinöitä
1 oksa tuoretta rosmariinia
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1/2 dl paksua jogurttia
Tee näin: Irrota noin ruokalusikallisen verran lehtiä rosmariinin oksasta. Jauha saksanpähkinät ja rosmariini hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää hunaja ja jogurtti. Jos koostumus on liian paksua, lisää hunajaa tai jogurttia.
Lähde: Hannele Kojo: Yrttiruokaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"