Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo resepti: Täydellinen levite leivälle kuin leivälle!

Sämpylät, aamiainen
Shutterstock
Julkaistu 19.03.2015 07:03

MTV LIFESTYLE

Aamiaisen lämpimänä höyryävät sämpylät maistuvat vielä herkullisimmalta itsetehdyn levitteen kera.

Sämpylöiden päälle voit sipaista muutakin kuin voita. Hunajainen ja herkullisen tuoksuinen levite syntyy helposti kotikeittiössä. Hannele Kojon Yrttiruokaa-keittokirjasta löytyvässä pähkinä-rosmariinilevitteen reseptissä on käytetty neljää ainesosaa, joiden yhdistäminen herkkulevitteeksi on helppoa. Testaa!

Pähkinä-rosmariinilevite

150 g saksanpähkinöitä

1 oksa tuoretta rosmariinia

1/2 dl juoksevaa hunajaa

1/2 dl paksua jogurttia

Tee näin: Irrota noin ruokalusikallisen verran lehtiä rosmariinin oksasta. Jauha saksanpähkinät ja rosmariini hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää hunaja ja jogurtti. Jos koostumus on liian paksua, lisää hunajaa tai jogurttia. 

Lähde: Hannele Kojo: Yrttiruokaa

Tuoreimmat aiheesta

Aamiainen