Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen vinkkaa herkulliset kylkiäiset joulukinkulle. Oletko sinä jo kokeillut Henri Alénin somesinappia?
Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen on testaillut joulun alla monenlaisia kylkiäisiä perinteiselle joulukinkulle. Kinkku sai muun muassa piparkakkumausteisen glaseerauksen . Kinnunen kokeili myös karpaloista relissiä.
– Kakkosyritys toimikin jo mainiosti, kun iskin karpalon tueksi tuoretta jalapenoa. Vahvasti marjaisa alku ja juuri sopivasti kitalakea kutitteleva chililopetus toi joulupöytään aivan uuden ulottuvuuden ja twistin. Toimi hyvin kinkun kanssa, mutta veikkaisin, että aivan parasta se on jouluisen kalkkunan kera, Kinnunen pohtii.
Henri Alénin somesinappi. "Yllättävä, mutta maukas versio"
Kinnunen päätti kokeilla myös sinapin valmistamista Henri Alénin twiittaamalla reseptillä.
– Punkkupohjaisena se oli yllättävä, mutta maukas versio, joka herättää varmasti keskustelua jouluaterialla. Jokaisella suomalaisella kun tuntuu olevan vankka näkemys siitä, millaista sinapin kuuluu olla.
Katso somesinapin ja muiden kinkun kylkiäisten reseptit Sivumaku-blogista.
MTV LIFESTYLE