Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen innostui italialaisessa Sale & Pepe -lehdessä esitellystä reseptistä, joka esittelee suomalaisille hieman tuntemattomamman tavan käyttää kinkkua ruoanlaitossa.
Ohuet kinkkusiivut voi hyödyntää klassiseen italialaiseen herkkuun käyttämällä leikkelesiivua raviolin tapaan ja täyttämällä kinkkukääre hedelmäisellä juustotahnalla.
– Homma hoituu vaikka millä jääkaapista löytyvillä täytteillä ja loisteliaan hauska, helppo ja nopea alkuruoka tai cocktail-pala on valmis, Kinnunen toteaa.
– Aivan mahtava idea italialaisessa Sale & Pepe -ruokalehdessä! Kinnunen hehkuttaa.
Alkuperäisessä reseptissä raaka-aineena käytetään bresaolaa eli ilmakuivattua nautaa sekä ilmakuivattua kinkkua, mutta herkun raaka-aineeksi sopivat muutkin ohuet kinkkusiivut.
– Bresaolaa voi olla vaikea löytää, mutta sen tuuraajaksi sopii vaikka mikä ohuenohut leikkelesiivu. Hedelmät ja suolainen liha on klassinen italialainen yhdistelmä kuten parmankinkku hunajamelonilla, Kinnunen kirjoittaa.
Katso kinkkuraviolien resepti Sivumaku-blogista täältä.