Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

"Aivan mahtava idea" – hyödynnä ohuet kinkkusiivut yllättävällä tavalla

bresaolaraviolit
Kinkkuraviolit sopivat oivallisesti esimerkiksi alkuruoaksi.Jani Kinnunen / Sivumaku
Julkaistu 03.08.2015 10:11
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen innostui italialaisessa Sale & Pepe -lehdessä esitellystä reseptistä, joka esittelee suomalaisille hieman tuntemattomamman tavan käyttää kinkkua ruoanlaitossa.

Ohuet kinkkusiivut voi hyödyntää klassiseen italialaiseen herkkuun käyttämällä leikkelesiivua raviolin tapaan ja täyttämällä kinkkukääre hedelmäisellä juustotahnalla.

– Homma hoituu vaikka millä jääkaapista löytyvillä täytteillä ja loisteliaan hauska, helppo ja nopea alkuruoka tai cocktail-pala on valmis, Kinnunen toteaa.

– Aivan mahtava idea italialaisessa Sale & Pepe -ruokalehdessä! Kinnunen hehkuttaa.

Alkuperäisessä reseptissä raaka-aineena käytetään bresaolaa eli ilmakuivattua nautaa sekä ilmakuivattua kinkkua, mutta herkun raaka-aineeksi sopivat muutkin ohuet kinkkusiivut.

– Bresaolaa voi olla vaikea löytää, mutta sen tuuraajaksi sopii vaikka mikä ohuenohut leikkelesiivu. Hedelmät ja suolainen liha on klassinen italialainen yhdistelmä kuten parmankinkku hunajamelonilla, Kinnunen kirjoittaa.

Katso kinkkuraviolien resepti Sivumaku-blogista täältä.

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku