Vietnamilaisittain valmistettu porsaankylki on helppo, herkullinen ja halpa ruokaa, joka sopii sekä isomman aterian osaksi että yhden lautasen annokseksi.
Porsaankylki on Sivumaku-bloggari Jani Kinnusen mukaan ruhon herkullisimpia ja edullisimpia osia.
– Herkullinen, helppo ja halpa herkku, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.
Kinnunen kaipasi possuun häivähdystä Kaakkois-Aasiasta, joten hän päätyi tekemään sen tällä kertaa vietnamilaisittain.
Kinnunen neuvoo blogissaan aloittamaan valmistamisen jo edeltävänä päivänä, jotta liha ehtii marinoitua, ja koska kyljen tulee olla uunissa kolmisen tuntia. Ruoka on kuitenkin varsin helppo ja varsinaiseen kokkaukseen kuluu vähän aikaa.
Kylki toimii Kinnusen mukaan loistavasti osana vietnamilaista illallista, mutta sopii myös yhden lautasen annokseksi riisin kera.
Lue resepti porsaankylkeen vietnamilaisittain Sivumaku-blogista.
* * *
0:31