Syksyisen illan kruunaava maukas ja täyttävä pasta syntyy jopa vartissa, Sivumaku-bloggari lupaa.
Salamista, pavuista ja tomaateista syntyy hetkessä lämmittävä pasta-annos, joka tyydyttää makunystyröitä ja vie taatusti nälän.
– Tuli tehtyä niin simppeli ja herkullinen salamipasta, että ilosanomaa on hyvä jakaa eteenpäin. Kastike valmistuu nippanappa pastan keittoaikana, joten voidaan puhua myös pikaruoasta, Jani Kinnunen kirjoittaa Sivumaku-blogissaan.
Kun aterian kylkeen lisätään lasillinen keskitäyteläistä punaviiniä, syksyinen ilta on kruunattu, mies lisää.
Valkopavuilla sävyä, runsautta ja rakennetta
Ruokaa saa helposti muokattua juuri omaan makumaailmaan sopivaksi esimerkiksi valitsemalla tulisemman tai yrttisemmän salamin.
Kinnusen mukaan kastikkeeseen voi käyttää myös erilaisia yrttejä ja säätää tällä tavalla makumaailmaa mieleisekseen.
– Valkopavut antavat pastaan sävyä, runsautta ja rakennetta ja ehkä hitusen terveellisyyttäkin. Mikäli papuja ei tule liiemmin syötyä, toimii tällainen kastike loistavasti totutteluun, Kinnunen kertoo.
Herkullisen pikapastan reseptin löydät Sivumaku-blogista.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.