Avokado on terveellistä herkkua, jota kannattaa hyödyntää monipuolisesti osana erilaisia reseptejä.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa, että avokadoa kannattaa hyödyntää rohkeasti myös jälkiruoissa. Muun muassa jäätelön seassa terveellinen hedelmä maistuu erityisen hyvin.
– Helppotekoinen, mutta uudenlainen makuelämys valmistetaan vaniljajäätelöstä. Lisää joukkoon kypsää avokadoa ja tarjoa marinoitujen marjojen ja rapean kookoslisäkkeen kanssa, Hellapoliisi vinkkaa.
Avokadojäätelö, marinoitu hedelmäsalaatti ja rapea kookosrouhe
5 annosta
1 l vaniljajäätelöä
2–3 avokadoa
1–2 tl vaniljajauhetta
3 päärynää
2 kiwi-hedelmää
2 sharon-hedelmää
2 dl vihreitä rypäleitä
1 limen mehu
2 rkl hunajaa
muutama oksa minttua tai sitruunaverbenaa hienonnettuna
Lisäksi:
1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl kookospalmusokeria
Pehmennä vaniljajäätelöä hetki.
Halkaise avokadot ja koverra hedelmäliha talteen. Hienonna hedelmäliha ja sekoita vaniljajäätelön joukkoon. Lisää vaniljajauhe ja vatkaa tasaiseksi
sähkövatkaimella.
Laita jäätelö pakastimeen ja suojaa foliolla.
Kuori hedelmät ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Laita ne kulhoon. Purista joukkoon limen mehu. Lisää hunaja ja hienonnettua minttua tai sitruunaverbenaa.
Sekoita ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
Valmista rapea kookoslisäke.
Laita kookoshiutaleet ja kookospalmusokeri kuumalle pannulle ja sekoita koko ajan, kunnes se on rapeaa.
Tarjoa jäätelö marinoitujen marjojen ja rapean kookoslisäkkeen kanssa. kookoslisäkkeen kanssa.
Resepti: Hellapoliisi