Sanotaan, että raparperit olisi hyvä käyttää ennen juhannusta, joten mikä olisikaan otollisempi aika kokeilla hieman erikoisempaa raparperiherkkua, kuin kesäkuun puoliväli.
Jos raparperipiirakka kyllästyttää, voi kotipuutarhan antimet hyödyntää helposti myös suolaisen ruoan muodossa. Allt om Mat -sivuston reseptillä raparperi keitetään herkulliseksi makeaa ja suolaista yhdisteleväksi kastikkeeksi, joka sopii parhaiten suolaisen wokin seuraksi.
Pekoniwokki raparperikastikkeella
Raparperikastike:
400g silputtua raparperia
0,5 dl raakasokeria
2 rkl soijakastiketta
3 valkosipulinkynttä silputtuna
3 cm pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna*
1 tl kokonaisia korianterin siemeniä
1 tl kanelia
mustapippuria
0,5 dl vettä
Wokki:
öljyä
200 g pekonia
300 g nuudeleita
1 punainen chili
1 keltainen paprika
1 pieni purjo
50 g rucolaa
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kattilassa. Kiehauta seos ja anna hautua, kunnes se paksuuntuu.
Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannulla. Kypsennä nuudelit paketin ohjeiden mukaisesti. Pilko pekoni ja paista se rapeaksi. Lisää joukkoon nuudelit, chili ja purjo ja paista seosta hetki.
Sekoita kastike wokkiin, asettele annokset lautasille ja koristele rucolalla.
Lähde: Allt om Mat