MasterChef: Suklaata ja limeä – Jennyn resepti

mc_eps12_annos_harmaa_pari_kuvaaja_juuli_aschan_3

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.

Ainekset

  • 300 g suklaata
  • 3-4 kypsää avokadoa
  • 1,5 dl glukoosia
  • suolaa maun mukaan
  • 1 purkki vegaanista mascarponea
  • 0,5 dl mantelimaitoa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 8 passionhedelmää
  • kourallinen vadelmia
  • 1 lime
  • muutama pähkinä tai 3 rkl pähkinärouhetta

Valmistusohje

Muussaa kypsät avokadot sileäksi massaksi sauvasekoittimella. Sulata suklaata vesihauteessa ja lisää 0,5 dl glukoosisiirappia joukkoon. Kaada avokadomössön joukkoon ja lisää 0,5tl suolaa. Aja taas tasaiseksi massaksi ja pistä pakkaseen jäähtymään.

2. Halkaise passionit ja kaavi sisälmykset kattilaan. Siivilöi siemenet pois ja keitä mehua kasaan vielä hetki. Lisää lopuksi glukoosisiirappia muutama rkl.

3. Vispaa vegaaninen mascarpone ja 0,5 dl mantelimaitoa, 0,5 dl tomusokeria ja 1 limen raastettu kuori yhdessä kuohkeaksi ja kiinteäksi vaahdoksi. Tarkista maku ja lisää vielä limemehua.

4. Kokoa annos lautaselle ja lisää päälle tuoreita vadelmia ja pekaanipähkinämurua.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!