Kokeile rohkeasti kesäkurpitsan hyödyntämistä aivan uudella tavalla!
Jotain maukasta -ruokablogia kirjoittava Mari Moilanen julkaisi vastikään uuden keittokirjan Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja 2016), jossa esitellään helpon kesäkurpitsamarmeladin resepti. Kauniiseen lasipurkkiin lusikoitu marmeladi sopii oivallisesti vaikkapa lahjaksi.
Mari Moilasen kesäkurpitsamarmeladi
50 g voita
3 salottisipulia
3/4 l raastettua kesäkurpitsaa (n. 1,5 kesäkurpitsaa)
1 tl sormisuolaa
rouhaus mustapippuria
Freesaa pilkottua sipulia voissa, kunnes se pehmenee. Lisää kesäkurpitsa ja paista, kunnes se pehmenee ja karamellisoituu, eli noin 15–20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile rapean leivän tai crostinien kera.
Lähde: Mari Moilanen: Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja 2016)