Kauniiseen lasipurkkiin pakattu pekonihillo on lahja, joka taatusti ilahduttaa pekonin ystäviä.
Syötävä tuliainen on herkullinen lahja, joka tulee varmasti hyötykäyttöön. Mari Moilasen kirja Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja, 2016) sisältää useita herkullisia reseptejä, jotka sopivat tuliaisiksi ja lahjoiksi.
Pekonihillon suolaisen ja makean jännittävä yhdistelmä sopii mainiosti esimerkiksi paahtoleivän päälle.
Pekonihillo
4 dl pekonisilppua
voita paistamiseen
6 dl silputtua sipulia
1 tl suolaa
mustapippuria
½ dl ruokosokeria
½ dl vaahterasiirappia
¾ dl balsamicoa
Paista pekoni rapeaksi pannulla ja siirrä toiseen kulhoon odottamaan. Paista silputtu sipuli voissa karamellisoituneeksi ja kullanruskeaksi.
Lisää sipulin joukkoon pekoni, suola, mustapippuri, sokeri, vaahterasiirappi ja balsamico ja keitä vielä 10 minuuttia.
Purkita hyvin puhdistettuun purkkiin.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.