Somehitiksi noussut Igorin kana maistuu myös kasvissyöjälle, kun kanan korvaa nyhtökauralla.
Nyhtökauran kehittäjien Maija Itkosen ja Reetta Kivelän uutuuskirja Nyhtökaura – vegepäivän reseptikirja (Siltala, 2016) antaa vinkkejä nyhtökauran käyttöön kotikeittiössä.
Nyhtökauran avulla tutuista kotiruoista on helppo loihtia maistuvia kasvisversioita.
Peggyn punainen keittiö -blogista somehitiksi noussut Igorin kana on nyt Igorin nyhtökaura.
– Ihana yhdistelmä hapokasta smetanaa, aromaattista tomaattia ja pirtsakkaa suolakurkkua, nyhtökaurakirjassa kuvaillaan.
Igorin nyhtökaura
250 g tomaatti-nyhtökauraa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 punainen paprika
1 suolakurkku
200 g smetanaa
50 g tomaattipyreetä
1 tl sokeria
½ tl savupaprikajauhetta
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen
tuoretta persiljaa (säästä osa koristeluun)
ohraa tai riisiä
Pilko valkosipuli, sipuli ja paprika kuutioiksi ja kuullota niitä hetki nyhtökauran kanssa pannulla öljyssä.
Lisää pilkottu suolakurkku muiden ainesten kanssa pannulle, mausta ja keitä kasaan muutaman minuutin ajan.
Tarjoa keitetyn ohran tai riisin kanssa.
Resepti: Nyhtökaura – vegepäivän reseptikirja (Siltala, 2016)
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.