Sabrina Fauda-Rôlen tuoreessa Yhden kattilan pastat -kirjassa esitellään resepti, joka sopii täydellisesti arkiruoaksi.
Viime vuosina erilaiset yhdessä kattilassa valmistettavat pastaruoat ovat niittäneet huomiota. Hyvä esimerkki tällaisesta herkusta on Tomaatti-basilika-chilipasta, joka maistuu koko perheelle, vaikka joukossa olisi kasvissyöjiäkin.
Tomaatti-basilika-chilipasta
4 annosta
Ainekset:
350 g linguinepastaa tai spagettia
250 g puolitettuja kirsikkatomaatteja
2 pilkottua valkosipulinkynttä
1 pilkottu sipuli
4 rkl oliiviöljyä
1 pilkottu punainen chilipaprika
4 basilikan vartta
1 tl karkeaa merisuolaa
2 pyöräytystä mustapippuria myllystä
9 dl vettä
parmesaania tarjoiluun
Laita kaikki ainekset isoon kattilaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Anna kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia, muista sekoittaa. Keittämisen loputtua kattilan pohjalle tulee jäädä kaksi senttiä nestettä. Tarjoile parmesaaniraasteen kanssa. Nauti!
Lähde: Sabrina Fauda-Rôle: Yhden kattilan pastat, Atena
***
5:15