Ikean lihapullien resepti on paljastettu – kokeile tehdä hittipullia kotona!
Ikean lihapullat ovat hitti, jotka lähes jokainen suomalainen tuntee. Nyt Ikea jakaa myös reseptin, jolla samanlaisia lihapullia voi tehdä jokainen itse kotona.
Ruotsalainen huonekalujätti Ikea tunnetaan maailmalla edullisista huonekaluistaan, mutta ehdottomasti myös herkullisista lihapullistaan. 1980-luvulla ketjun ruokalistoille tulleet lihapullat ovat olleet hyvin suosittuja siitä lähtien, ja nykyisin huonekalujätin 340 liikkeessä myydään jopa kaksi miljoonaa lihapullaa maailmanlaajuisesti joka päivä.
Perinteiset Ikean lihapullat tehdään naudan- ja porsaanlihasta ja tarjotaan kermakastikkeen, perunamuusin ja puolukkahillon kanssa. Perinteisten sipulin ja kananmunan lisäksi Ikean lihapullien sisältä löytyy myös yllättäväkin ainesosa, nimittäin peruna!
Ikean lihapullat, neljälle
(30–40 lihapullaa)
250 g naudanjauhelihaa
250 g sikajauhelihaa
1 kananmuna
2–3 dl kermaa (tai maitoa) ja vettä
2,5 rkl hienonnettua sipulia
0,5 dl korppujauhoja
2 kylmää keitettyä perunaa
4–5 rkl voita, margariinia tai öljyä
suolaa, valkopippuria, (maustepippuria)
Valmistus
Laita rasva pannulle, ja sen ruskistuessa lisää sipulit. Paista sipulit kullanruskeiksi. Kuori perunat ja muussaa ne. Kostuta korppujauho vedessä.
Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi, ja mausta reilusti suolalla, valkopippurilla ja mahdollisesti myös maustepippurilla.
Muotoile taikinasta pullia kahden vedessä kostutetun lusikan avulla. Laita pullat jauhotetulle leikkuulaudalle tai lautaselle, ja levitä jokaisen pullan pintaan tasaisesti jauhoa.
Paista pullat isolla paistinpannulla reilussa rasvassa keskilämmöllä. Kääntele pullia paiston ajan. Laita lihapullat lämpimään, ja siirry kastikkeen tekoon.
Kermakastike, neljälle
1 dl kermaa
2 dl vettä tai lihalientä
soijakastiketta
(1 rkl vehnäjauhoja)
suolaa ja valkopippuria
Valmistus
Pyöräytä samalla pannulla, jolla paistoit äsken lihapullat, kiehuva vesi tai lihaliemi. Suodata liemi, ja kaada sekaan kerma. Sekaan voi laittaa hiukan jauhoja, jos kastikkeesta haluaa paksumman. Mausta hyvin, ja yhdistä kastike ja lihapullat.
Tarjoile lihapullat ja kermakastike esimerkiksi perunoiden, puolukkahillon, vihersalaatin ja suolakurkkujen kanssa.
***
Ei kermaa? Kokeile myös tätä herkullista lihapullareseptiä tomaattikastikkeessa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka